Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miskolci vagy Debreceni...

Miskolci vagy Debreceni Egyetem jogász képzés?

Figyelt kérdés
Melyik a könnyebb? Levelezőn szeretnék tanulni, de nagyon félek, hogy nem bírnám. Jó tanuló vagyok, de mindenki azt mondja, hogy a jog nagyon nehéz. Ha elkezdem nem szeretném abbahagyni.

2023. nov. 26. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

"Melyik a könnyebb?"

no kommentes erősen...

2023. nov. 26. 20:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor legyen is no comment:)
2023. nov. 26. 20:33
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
Egyelőre az, nem? De ha provokálsz... :)
2023. nov. 26. 20:35
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

"de nagyon félek, hogy nem bírnám"

Ilyen mentalitással kár is egyetemre menni

2023. nov. 26. 21:05
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Kishitű ember ne akarjon kihívásokat! Mindkét helyen sz@rul éreznéd magad ezzel a mentalitással!
2023. nov. 26. 21:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Továbbra is várom az értelmes válaszokat. Valaki, aki nem ilyen kisebbségi komplexusos legyen szíves.😂😂
2023. nov. 27. 12:00
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Én is fostam a jogtól mint állat, ezért mentem inkább a Pázmányra mint az ELTE-re (aztán kiderült hogy kb egy szint a kettő, csak más tárgyakkal szívatnak a két helyen :'D), az első hetekben kvázi pánikrohamaim voltak, nagyon kevésnek éreztem magam hozzá. Ellenben az elejétől tanultam serényen, nem telt el nap tanulás nélkül, és sorra sikerültek is a vizsgáim, méghozzá szép eredménnyel. Idén végeztem, csúszás nélkül, summával :) Szóval teljesen természetes hogy tartasz a jogtól és a könnyebb sulit választanád, de nincs egetrengető különbség a ME és a DE között, oda menj amelyik közelebb van, mert mégiscsak legalább 5 évig leszek oda kötve. A teherbíró képességed meg nagyon sokat fog nőni, ezen se izgulj.
2023. nov. 27. 12:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod és gratulálok!:)

Sok rosszat olvasok Debrecenről. Ez ijesztett meg kicsit, pedig közelebb lenne.

2023. nov. 27. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:
82%

Köszönöm! :)

Mindegyik egyetemről hallani rosszat, amit főleg azok terjesztenek akik nem tanultak és nem tudták teljesíteni a követelményeket, vagy eleve oda se jártak, csak osztják a nem létező észt az interneten.. Szerintem válaszd a Debrecenit, sokat számít hogy mennyi időt vesz el az utazás, még levelezősként is, az meg hogy milyen tudásra teszel szert, elsősorban rajtad múlik.

2023. nov. 27. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:
70%

Hihetetlen, hogy mennyi frusztrált bohóc van ezen az oldalon, és mindenhova odaokádják a semmit nem érő trollkodásukat, amire senki se kíváncsi.

Kérdező: teljesen természetes, hogy izgulsz és úgy érzed nem fogod bírni, vagy félsz tőle. Hozzá tudsz szokni, ha belelendülsz, eleinte nehéz. Csak az egoista tudatlanok hiszik azt magabiztosan, hogy ők mindent tudnak, és semmitől sem félnek. Én is ismerek ilyeneket. Akik meg értelmesebbek, azok tisztában vannak vele, hogy mennyi mindent nem tudnak, és aggódnak sokszor, mert tudják, hogy felelősség, meg sok tanulás stb. Ez normális, ettől még bátran merj belevágni, ha esetleg nem tetszene, fél év után úgyis meglátod, és max hagyod, jelentkezel másik szakra.

Hogy érdemben válaszoljak a kérdésedre. Tudok is, mivel én igazságügyi igazgatásit végeztem Debrecenben, így az ottani jogi kart ismerem. Sokan elkezdik igi után a jogot, mivel 3 évre csökken a tanterv, ha az itteni igi-s diplomával jelentkezel jogra. A debreceni jogász szak sokak szerint, és szerintem is sokkal nehezebb, mint a miskolci. Római jogból is pl. 120 beugró kérdés, 90 tétel. Az aláírásért pontlevonásos zh-t írsz, csak azért, hogy egyáltalán vizsgázhass, ahol húzol egy beugrót, amit hibátlanra kell tudnod, és utána húzhatsz tételt talán. Miskolcon a tematika szerint, és akiket kérdeztem ott tanuló ismerősöket, semmi beugró nincs. Munkajog is nagyon nehéz Debrecenben, ott még talán tételsor sincs, bárhonnan bármit kérdezhetnek, teljesen kiszámíthatatlan, és annak az aláírás megszerzése is külön kaland elvileg. Miskolci jogász szakon sok olyan ismerősöm végzett már, akiről el se tudnám képzelni, hogy ért valamihez egyáltalán.

Semmiképp sem akarlak befolyásolni, én csak leírtam, amit én tudok, de nem akarom, hogy miattam esetleg elmész Miskolcra, és mégse tetszik neked a légkör, én csak megirtam, amiket tudok, mert én is akartam menni és kutakodtam is a két egyetem közt, már most munkám végett egyelőre félretettem ezt az ötletet, de több odajárót kérdeztem mindkét helyről, ugye a debreceniről eleve van nekem is tapasztalatom, mert megcsináltam itt egy diplomát, de a jogász szakba én se láttam bele, hogy nekik milyen. Az alapszak türhető amúgy, simán jelesre végeztem, habár sokak szerint ez is könnyebb Miskolcon. Az biztos, hogy a debrecenin van követelmény jogász szakon, erre számolni kell, levelező ide vagy oda. Az más kérdés, hogy sok értelmes jogász kerül ki innen éppen ezért. Meg Debrecen egyébként sokkal jobb város is szerintem, ha ez szempont levelezőn, ha néha buliznál stb.

2023. nov. 29. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!