Miskolci Egyetem vagy Debreceni Egyetem?
A joggal és az igazságügyi szakkal szemezgetek, van egy fél évem eldönteni, hova adom le a jelentkezésem, de mindenképpen ÁJK.
Melyik egyetemen színvonalasabb a kar? Egyetemi élet? (Bár szerintem ez mindenhol hasonló, rajtad múlik, mit hozol ki belőle.) Hol szebb a campus?
Én kisvárosi vagyok, utálom a betondzsungelt, egy DE-s ismerősömnek nem igazán jött be a város, sem maga az egyetem. De Miskolc egy kicsit messzebb van. Akik valamelyik fentebb említett egyetemre járnak, írnának tapasztalatokat, javaslatokat? Tudom, hogy kevés olyan van, aki járt mindkét intézménybe, de összességében is össze lehet vetni.
Menj el Debrecenbe és menj el Miskolcra!
Mindenhol vannak nyílt napok - magad minősíts, és magad dönts!
Ne hallgass itt senkire - és az ismerősödre sem!
Tájékozódj: pl. hol tudsz majd könnyebben elhelyezkedni ha végeztél?
Az, hogy kinek melyik egyetem milyen az szubjektív, ráadásul az egyetemek rangsora sem mérvadó: a papír a lényeg és a kapcsolat...
Miskolci egyetem xDD
Felejtsd el!
Divat leszólni a Miskolci Egyetemet, csak azért, mert Miskolcról tele van sztereotípiákkal az ország.
A jogász képzés talán Debrecenben tényleg kiforrottabb, de van ismerősöm, aki Miskolcon végzett, és most majdnem milliós a fizetése. Amúgy Miskolcon az egyetemváros nagyon jó, óriási a diákélet.
Műszaki képzésekben pedig Miskolc mérföldekkel jobb mint Debrecen, csak hogy visszaszóljak azoknak, akik szidják.
Debrecenben nincs CV! ezt tudjad! Ha bebukod X tárgyat maradjunk a jognál pl római jog 1-et akkor majd csak egy évvel később veheted fel.....máris 1 évet csúsztál és a többi 100+ tárgyról még nem beszéltem :-)
Miskolcon van CV ha nem sikerül Róma 1 felveszed februárban ismét és ráveszed a róma 2-őt és mindkettőből levizsgázol májusban.......
Sokan jöttek Debrecenből Miskolcra...de ha szereted a stresszt irány Debrecen :-)
Mára nyilvánvalóvá lett: a FAG, a National Instruments, a Richter, a Forest Offices, a Thyssenkrupp, a Krones, a Continental, az Inter-Tanker, ja, és a BMW - ezek azok az épülő új gyárak, amelyek kifejezetten a Debreceni Egyetem végzőseit várják - Debrecenben...
A kérdező persze menjen csak nyugodtan Miskolcra.
Oda is kell járnia valakiknek.
7-es! a kérdező kifejezetten a jog-és államtudományi kart kérdezte, szóval te mire pörögtél rá koma?
BMW? Gyárak?
Máskor olvasd el a kérdést és értelmezd utána reflektálj!
Nem kell újraértelmezni a 7-esnek amit mondott. A multik nem csak gyári munkásokat alkalmaznak. Én a National Instrumentsnél ( NI )-nál dolgoztam egy ideig, na ott tényleg mindenféle végzettségű ember volt. Szükséges volt ott HR-re, bérszámfejtőkre, közgazdászokra, jogászokra, technikusokra, műszerészekre, bölcsészekre, mérnökökre ja és persze informatikusokra mindenféle feladatkörökre. Ha ezt csinálja a BMW is, akkor szerintem megérné Debrecenben tanulni.
Egyébként én debreceni vagyok, az egyetemet viszont Pesten csinálom, mert 20 év után szükségem volt a változásra meg az önállóságra.
Az egyetemről...
Nos, a jog tényleg jónak számít, főleg hogyha elkezded az igazságügyi igazgatásit államin, akkor utána jelentkezhetsz jogász képzésre és a megszerzett krediteket 100%-ban elfogadják, így ha nincsen meg jogászra az állami pontod, így sokat spórolhatsz.
Viszont Debrecenben a közlekedés nagyon borzalmas, így ha teheted majd próbálj kolis lenni ( ott van a campuson, pont azok mellett az épületek mellett ahol óráid lesznek ) vagy ott albérletet szerezni, ahonnan be tudsz sétálni/trolizni max.
Én speciel irigylem picit azokat akik Debrecenben kezdték el az egyetemet, mert nekik volt gólyatáboruk, így tudtak barátkozni, ismerkedni.. míg nálunk ez nem volt meg, mert 4 éve volt egy nemi erőszakos botrány és azóta nincsen.. nem is ismerek senkit és olyan mintha full idegenek mellé ülnék be mindig, ami eléggé demotiváló.. ezért is fogok félévkor egyetemet váltani.
Szóval, én is Debrecent ajánlom.
Miskolcról sokat nem tudok, csak hogy ott tényleg van egy nagy campus, ahol minden egy helyen van és ilyen egyetemi városrészként működik, ez elég izgin hangzik. :)
8-as: ekkora gyárakban mindenhol működik önálló jogi osztály - anélkül nem is tudna létezni. Ezeket fel kell tölteni jogászokkal...
Gondolom kezded már érteni az összefüggéseket?!
De ha te ragaszkodsz a "hagyományos" jogi státuszokhoz: Debrecenben a jogi intézmények minden ága teljes mértékben jelen van.
Pl.:Fellebbviteli Főügyészség van Miskolcon? Pedig oda is kellenek új emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!