Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miskolci Egyetem vagy Debrecen...

Miskolci Egyetem vagy Debreceni Egyetem?

Figyelt kérdés

A joggal és az igazságügyi szakkal szemezgetek, van egy fél évem eldönteni, hova adom le a jelentkezésem, de mindenképpen ÁJK.

Melyik egyetemen színvonalasabb a kar? Egyetemi élet? (Bár szerintem ez mindenhol hasonló, rajtad múlik, mit hozol ki belőle.) Hol szebb a campus?

Én kisvárosi vagyok, utálom a betondzsungelt, egy DE-s ismerősömnek nem igazán jött be a város, sem maga az egyetem. De Miskolc egy kicsit messzebb van. Akik valamelyik fentebb említett egyetemre járnak, írnának tapasztalatokat, javaslatokat? Tudom, hogy kevés olyan van, aki járt mindkét intézménybe, de összességében is össze lehet vetni.

2018. szept. 26. 22:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Rengeteg ismerősöm végzett már a De-ájk-n és sok nem kapott állást Debrecenben! Igaz van sok álláslehetőség de az limitált!

Én Me-ájk-n végeztem...rengetegen jöttek át De-ájk-ról....ennyit erről! A vizsgarendszer nem éppen korrekt...

Én örülök, hogy nem De-ájk-ra jártam.......ja de várj....képzeld van állásom Debrecenben meglepő mi? :-)

2018. szept. 28. 10:42
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Igen, a jogi miatt nekem is a Miskolcot ajánlották többen és igazából oda is húz a szívem, megyek majd nyílt napra is (Debrecenben már voltam még tavaly). De kíváncsi voltam, kinek mi a véleménye :).

Szerintem nem rossz a közlekedés egyik helyen sem, mindkettőt ismerem, csak pont az egyetem környékét nem. Igen, kolis szeretnék lenni, már gimiben is az voltam, sokkal előnyösebb.

Még nem biztos, hogy jágsz szeretnék lenni, elég jól mennek a nyelvek, szóval nemzetközi kapcsolatokon is gondolkodom, esetleg más szak párhuzamban, levelezőn.

Fogalmam sincs, hol szeretnék dogozni, de semmiképp sem a BMW gyárban és nem is Debrecenben (Miskolcon sem feltétlenül). De szerintem releváns, hol végzed az egyetemet bár tény, a városában könnyebb elhelyezkedni/elmenni gyakorlatra.

A YouDay, ha jól tudom, most volt hétvégén, nagyon vegyes dolgokat hallottam, volt, aki végig tolta 4-ig, más már a negyedénél lelépett. Az előadókon végignézve én el sem mentem volna, nem értem, erre miért olyan büszke a DE. De nem a szórakozás a fő szempont - csak mellékesen, de bulik, klubok bármely nagyvárosban vannak.

Köszönöm a válaszokat egyébként!

2018. szept. 28. 10:46
 13/18 A kérdező kommentje:
*jogász
2018. szept. 28. 10:47
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Én ezen a szakon vagyok végzős, igaz a Pázmányon. Ezután gondolkodom a jogász szakon levelezőn. :)

Ne hallgass itt senkire se. Válaszd azt az egyetemet, ahová a szíved húz. Hidd el, lesz munkád bármelyiken is csinálod meg a diplomát... :)

2018. okt. 1. 13:18
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
A jog Miskolcon "slágerszak" úgymond, (ahogy a mérnöki is,) nagy múltra tekint vissza a kar. Én Debrecenbe járok jelenleg, de lehet, hogy átmegyek én is egy másik intézménybe. Nekem se jött be se a szoci-lakópark-város, se az egyetemi szakom (rosszul választottam, magamra vessek tudom).
2018. okt. 3. 16:59
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
2018. okt. 6. 23:23
 17/18 anonim válasza:
71%

Szakmailaf nincs sok különbség a kettő között.

Az egyetemi élet tekintetében a Miskolci Egyetem verhetetlen.

2018. dec. 6. 12:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Végül hová mentél?
2023. jún. 30. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!