Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik egyetemet vegyem...

Melyik egyetemet vegyem előrébb jogász szakon?

Figyelt kérdés
Debrecen és Miskolc közt vacillálok. Mindkettőt jelöltem, úgy tudom, hogy a debreceni kemény, a miskolcit nem ismerem. Levelező egyébként. Sorrendet még módosíthatok július 12-ig. Melyiket érné meg inkább? Miskolccal mik a tapasztalatok?

2023. máj. 23. 06:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Amelyikhez közelebb laksz és amelyiknek jobb a munkarendje a számodra. Onnan kezdve, hogy nem ELTE és nem is Pázmány, nincs jelentősége, főleg levelezőnél. Kérdezd meg, melyiknek milyen a munkarendje, és a szerint dönts, hogy melyiket tudod jobban megoldani. Tudod, utaznod / aludnod kell majd 5 éven keresztül a képzéshez, ezt is kalkuláld bele…
2023. máj. 23. 06:24
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyjából egyforma távolságra lakok mindkettőtől, meg van is egy alapszakom már, amivel el tudnék fogadtatni lehet pár tárgyat. Debrecent jobban ismerem, mint várost, Miskolc kicsit idegen egyébként, bár levelezőn ez nem sokat számít. Viszont itt sokan írják a debrecenire, hogy majdnem olyan kemény, mint az ELTE, miskolcira meg azt mondják, hogy sokkal könnyebb, kevésbé szivatósak a vizsgák, bár nem tudom mennyire van különbség a kettő közt.
2023. máj. 23. 06:53
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

A magyar egyetemek között nincs igazán nagy különbség.

Van amelyiket jobban hájpolják, de különben mind közel egyforma.

Mindegyik a sokszázadik kategóriában van, ott már nincs mérhető különbség.

A sznobok tudnak még a pestieknek nyomni egy kicsit, de az nem több mint szánalmas erőlködés.

Jogásznak meg aztán pláne mindegy...

2023. máj. 23. 07:37
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha a Miskolci könnyebb, akkor oda menj szerintem.

Amúgy pedig tényleg full mindegy, hol végzel, az igazságügyi miniszterünk is Miskolcon végzett. Az a munkáltató, aki csak elte diplomával vesz fel, és nem a megszerzett munkatapasztalatodat nézi, olyan bekorlátolt helyre eleve nem érdemes menni.

2023. máj. 23. 08:01
 5/12 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem ez hülyeség. Igenis van különbség az egyetemek között itthon. Egy nagyobb egyetem, ráadásul Budapesten ahol sokkal nagyobb anyagiakból tudnak gazdálkodni. Számos egyetemen nincs nyelvtanulási lehetőség vagy ha van akkor nagyon rosszak, lehetetlen bejutni rá, nem mindegy milyen ösztöndíjak vannak. Szerintem az oktatásban is tette érhető ez. Alapvetően én a BME-ről tudok nyilatkozni, mivel vannak barátaim akik szintén egyetemisták vagy megtekintettem máshol órákat, így van viszonyítási alapom. Én nagyon szeretek itt tanulni és örülök, hogy ezt választottam. Szinte mindig rugalmasan feltudom venni a tárgyakat, élvezetesek az előadások is, nagyon jó a nyelvoktatás, honorálják ha tanulsz. Ezzel szemben máshol nem ezt tapasztaltam. Szerintem menj el az egyetemekre amiket kiszemeltél, nézegesd a lehetőségeket, hogy mit kínál az egyetem. Az se mindegy hová kell eljutnod majd közlekedés szempontjából.
2023. máj. 24. 13:44
 6/12 anonim ***** válasza:
71%

5. “Ezzel szemben máshol nem ezt tapasztaltam.”

Hány egyetemre jártál még?

2023. máj. 24. 13:47
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Ötös!

Nagy baromságot írtál. Kissebb egyetemeken milliószor könnyebb bármilyen ösztöndíjat, államira átsorolást, erasmust stb-t megnyerni, mivel sokkal kevesebb jelentkező van és nem olyan versenyistállók, mint mondjuk az ELTE vagy BME.

Emlékszem, ELTE-n volt olyan csoporttársam, aki valamelyik félévben felvett kb 60 kreditet, mindegyiket jelesre teljesítette és még így se vették àt államira. Egy másik ismerősömet KRE-n kb négyes vagy kicsit rosszabb átlaggal átvették államira. Nem kell lenézni a kisebb egyetemeket és el kell fogadni, hogy egy csomó mindenben kedvezőbb oda járni. Az érmének két oldala van.

2023. máj. 24. 15:40
 8/12 anonim ***** válasza:
17%

Ötös vagyok!

Engem mindenféle akadály nélkül átsoroltak államira már az elso év után a “versenyistállóban” pedig előtte mindenkitől azt hallottam “ jaj az lehetetlen”, meg a különböző összeesküvéses baromságokat stb stb, szóval szerintem ez hülyeség. Nyilván ha nagyon jó átlagod van akkor bárhol átsorolnak.

Másodszor ezt a lenézős klisét hagyjuk már, szó nem volt ilyenről.

Kedves hatos, kettő egyetemre jártam összesen. Ez a második képzésem.

2023. máj. 26. 09:33
 9/12 anonim ***** válasza:
29%
És kedves hetes, nézd már meg egy kis egyetemen hány embert vesznek fel egy gm-re például, kb ugyanannyit mint a nagyobb egyetemeken, de végülis én írok baromságokat😂
2023. máj. 26. 09:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Ez teljesen jóy hogy igazából vagy 2 válaszolón kívül senki nem a kérdésre válaszolt, csak egymással vitatkozott. 😂
2023. jún. 4. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!