Melyik egyetemet vegyem előrébb jogász szakon?
A magyar egyetemek között nincs igazán nagy különbség.
Van amelyiket jobban hájpolják, de különben mind közel egyforma.
Mindegyik a sokszázadik kategóriában van, ott már nincs mérhető különbség.
A sznobok tudnak még a pestieknek nyomni egy kicsit, de az nem több mint szánalmas erőlködés.
Jogásznak meg aztán pláne mindegy...
Ha a Miskolci könnyebb, akkor oda menj szerintem.
Amúgy pedig tényleg full mindegy, hol végzel, az igazságügyi miniszterünk is Miskolcon végzett. Az a munkáltató, aki csak elte diplomával vesz fel, és nem a megszerzett munkatapasztalatodat nézi, olyan bekorlátolt helyre eleve nem érdemes menni.
5. “Ezzel szemben máshol nem ezt tapasztaltam.”
Hány egyetemre jártál még?
Kedves Ötös!
Nagy baromságot írtál. Kissebb egyetemeken milliószor könnyebb bármilyen ösztöndíjat, államira átsorolást, erasmust stb-t megnyerni, mivel sokkal kevesebb jelentkező van és nem olyan versenyistállók, mint mondjuk az ELTE vagy BME.
Emlékszem, ELTE-n volt olyan csoporttársam, aki valamelyik félévben felvett kb 60 kreditet, mindegyiket jelesre teljesítette és még így se vették àt államira. Egy másik ismerősömet KRE-n kb négyes vagy kicsit rosszabb átlaggal átvették államira. Nem kell lenézni a kisebb egyetemeket és el kell fogadni, hogy egy csomó mindenben kedvezőbb oda járni. Az érmének két oldala van.
Ötös vagyok!
Engem mindenféle akadály nélkül átsoroltak államira már az elso év után a “versenyistállóban” pedig előtte mindenkitől azt hallottam “ jaj az lehetetlen”, meg a különböző összeesküvéses baromságokat stb stb, szóval szerintem ez hülyeség. Nyilván ha nagyon jó átlagod van akkor bárhol átsorolnak.
Másodszor ezt a lenézős klisét hagyjuk már, szó nem volt ilyenről.
Kedves hatos, kettő egyetemre jártam összesen. Ez a második képzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!