A tanárok mindegy, melyik egyetemen végeztek, felveszik őket?
Jelenleg tanarhiany van... sok helyen kepeznek tanarokat az orszagban...
Ezt a ket infot rakd ossze az agyacskadban. Ha nem sikerul, segitunk. :)
Nem hinném, hogy az számít, hogy melyik egyetemen végeztél. Inkább az azóta szerzett munkatapasztalat. Vagy hogy milyen szakpárod van. Ha pl. azt írják, hogy magyar bármely szakos tanárt keresnek, akkor egy magyar-matek szakost biztos szívesebben felvesznek, mint mondjuk egy magyar-törist.
Az állásinterjún is meg kell felelni. Ha szimpatikus vagy, nem fogja őket érdekelni, ha Mucsajröcsögén végeztél.
Ez meg elég nagy lutri. Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy azért nem vették fel, mert állásinterjún azt mondta, hogy egyedül jár busszal a gyereke iskolába, mert ő annak a híve, hogy minél előbb önállósodjon a gyerek. Az igazgató meg nem így gondolta. Szóval ez személyiségfüggő is, pont kivel találkozol össze.
Én pl. nem voltam túl szigorú tanár, meggyőződésem, hogy nem attól fog jobban boldogulni egy gyerek az életben, ha fejből tudja, hogy Petőfi hová járt iskolába. Nyilván le kell érettségizni, meg kell egy alap műveltség, de én soha nem értettem az olyan tanárt, aki lexikonnak nézi a gyerekeket. Aztán van olyan tanár/igazgató, aki meg azt gondolja, hogy attól lesz jó tanár egy tanár, ha minél több tudásanyagot lenyom a gyerekek torkán. Ha kifognék egy ilyet, én biztos nem kellenék neki.
Pályakezdő tanárként sem az állami, sem az alapítványi, sem az egyházi fenntartású iskolákban senkit nem érdekel, hol végeztél. Még a diplomád minősítése sem számít. Az számít, hogy rátermettnek, elhivatottnak, lelkesnek lássanak téged az állásinterjún. Ha több jelentkező van egy adott állásra, vannak iskolák, ahol a jelentkezőknek kell tartaniuk egy bemutató órát, s az ott látottak alapján döntenek.
Arra viszont számítanod kell, hogy az elitiskolákba pályakezdőként általában nem lehet bekerülni. Ilyen helyekre akkor van esélyed, ha legalább 10, de inkább 15 év tapasztalattal rendelkezel, és lehetőleg az addigi munkád során felmutattál valamit, bizonyítottad azt, hogy magas színvonalon végezted a munkád, például a tanítványaid tanulmányi versenyeken jól szerepeltek. Én egy elitgimnáziumba jártam, és 35 év alatti tanár az egész iskolában egyetlenegy sem volt. A tanárok átlagéletkora szerintem 50 év felettire volt tehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!