Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felveszik állami ösztöndíjas...

Felveszik állami ösztöndíjas képzésre az egyetemen azt, aki korábban már elhasznált 11 államilag finanszírozott félévet, tehát már csak 1 államilag finanszírozott féléve van hátra?

Figyelt kérdés

2022. szept. 6. 16:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze, miért ne vennék? És akkor az 1. féléved lesz államilag finanszírozott, azután átsorolnak önköltségesre. Így járok majd a tavaszi félévre. Most fognak elfogyni az állami féléveim.
2022. szept. 6. 16:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi, te tehát az őszi félévet passziváltatod?
2022. szept. 6. 16:37
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért passziváltatnám?

12 állami félévből most ez lesz a 12., amit finanszíroznak. Aztán tavasszal átsorolnak önköltségesre. Azt kifizetem, és ennyi.

2022. szept. 6. 16:39
 4/17 A kérdező kommentje:
Mert az "Így járok majd a tavaszi félévre" mondatodat úgy értelmeztem, tavaszra tartogatod azt az 1 államilag finanszírozott félévet.
2022. szept. 6. 16:45
 5/17 anonim ***** válasza:
Én úgy értem azt, amit az első írt, hogy most elkezdi a sulit "ingyen", de mivel ez az utolsó ilyen féléve, ezért tavasztól fizetni fog. De lehet, hogy velem van a baj.
2022. szept. 6. 16:52
 6/17 anonim ***** válasza:

"...azután átsorolnak önköltségesre. Így járok majd a tavaszi félévre."

Ebből én is azt szűrtem le, hogy a tavaszi lesz az első félév, amit neki kell kifizetnie, hiszen az lesz az átsorolás után.

2022. szept. 6. 16:55
 7/17 A kérdező kommentje:

5-ös: igen, köszi, másodszorra már én is felfogtam. :D

De ha már felvetődött: van itt esetleg valaki, aki olyan cipőben jár, hogy 1 államilag finanszírozott féléve maradt, de azt tavasszal tervezi felhasználni?

2022. szept. 6. 16:56
 8/17 A kérdező kommentje:
6-osnak is köszi. :D
2022. szept. 6. 16:57
 9/17 anonim ***** válasza:

pontosan úgy értettem, ahogy fentebb írták... második alapképzés, az első 5 félév volt (első félévet fizettem), és ez most 8 félév. Most van az utolsó állami félévem, aztán tavasszal már fizetek. Mondjuk szerencsre csak azt az egyet, mert államvizsgázok is.

Kérdező! Ha tavasszal szeretnéd felhasználni, de állami képzésre vettek fel, akkor csak azt tudod tenni, hogy passziváltatsz. Persze kérdés, hogy tavasszal tudod-e kezdeni majd, indulnak-e keresztfélévben a szükséges tárgyak.

2022. szept. 6. 17:03
 10/17 anonim ***** válasza:

(hatos vagyok

#7 Nem nagyon tudok ebben segíteni, de mindig érdekelt, mi áll az ilyen ötletek mögött. Miért akarod tavaszra tartogatni az államis félévedet? Ugyanannyiba kerül mindegyik, nem? Meg azért ez nem úgy működik, hogy akkor én most tavasszal "aktiválom" a maradék félévemet. Ha önköltségesre vesznek fel, akkor bizonyos (elég jó) átlagot el kell érni ahhoz, hogy átsoroljanak. Mi van, ha egyáltalán nem vagy nem pont akkor sorolnak át, amikor tervezted? Ja és ez lehet, hogy csak nálunk volt így, de átsorolás mindig csak nyáron volt. Tehát ha engem önköltségesre vettek volna fel, de egy év után annyira királyul teljesítettem volna, hogy átsorolnak nyáron államira, akkor az az őszi félévvel kezdődött volna. Magyarul akinek egy darab államis féléve volt csak, az egyedül ősszel tudta volna felhasználni.

2022. szept. 6. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!