Felveszik állami ösztöndíjas képzésre az egyetemen azt, aki korábban már elhasznált 11 államilag finanszírozott félévet, tehát már csak 1 államilag finanszírozott féléve van hátra?
"Ha tavasszal szeretnéd felhasználni, de állami képzésre vettek fel, akkor csak azt tudod tenni, hogy passziváltatsz" No igen, pont az érdekelne, hogy ilyet lehet-e egyáltalán csinálni, mármint egy olyan diáknak, akinek már csak 1 államilag finanszírozott féléve maradt.
(Mielőtt valaki ki akarna oktatni, hogy ezt "miért nem a tanulmányi osztályon kérdezed meg": nyugi, ott is meg fogom kérdezni, de gondoltam, adok egy esélyt annak, hogy hátha vannak a gyakorikerdesek.hu-n is képben lévő emberek. :))
"Meg azért ez nem úgy működik, hogy akkor én most tavasszal "aktiválom" a maradék félévemet" Miért nem?
Annak meg számos oka lehet, hogy valaki miért tavasszal akarja elvégezni azt az egy félévet. Tudomisén, akkor ér rá, mert ősszel más dolga van. Vagy – amennyiben újrafelvett diákról van szó – ha azok a tárgyak, amiket még el kell végeznie, csak tavasszal kerülnek meghirdetésre.
"Ha államira vesznek fel, akkor elhasználod az ingyenes félévedet, kész" Passzív félévvel is??
Kezdjük az alapoktól. Gipsz Jakab elhasznált már 11 állami félévet, maradt neki 1. Gipsz Jakab felvételizik az egyetemre államilag finanszírozott képzési formára. Felveszik, beiratkozik. A kérdés: megteheti Gipsz Jakab, hogy az őszi félévet passziváltatja, és csak tavasszal használja fel azt az 1 állami félévet?
Megteheted, de csak ha indul keresztféléves képzés is az adott szakon.
A másik verzió, ha az egyetem a fentit nem engedi, hogy be sem iratkozol, hanem keresztféléves képzésre jelentkezel ősszel. Ha van.
Ha nincs, akkor mindenképpen őszi féléved lesz az az 1 db, amit állambácsi fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!