Ezek alapján megpróbáljam a a tervező grafikus alapképzést?
A lényeg, hogy nagyon döntésképtelen vagyok még mindig milyen szakra menjek egyetemre. Eddig a turizmus van az első helyen, bár elég introvertált vagyok, de ez is egy opció lehet.
Régen én sokat rajzoltam, csak beleuntam, nem volt motivációm. Nem volt valami eget rengető a rajztudásom (most se az, talán rosszabb is már), de így hirtelen megtetszett a szak.
Én igazából az Eszterházy Károly Katolikus egyetemre szeretnék menni, mert ott is van ez a képzés, csak nyilván nem tudom, hogy most oda kell-e portfólió vagy sem, és, hogy ott milyen rajztudás szükséges, vagy egyáltalán szükséges-e. Láttam, hogy számítógépen megy az egész design, és, hogy van olyan érintőképernyős "drawing tablet", amellyel ha rajzolunk, az a számítógépen megjeleníti. Nem tudom, hogy ott alkalmaznak-e ilyet vagy sem, de amennyire jó rajtudás kell, akkor nekem ez a szak felejtős
Nyilván, a másik, hogy meg-e lehet élni belőle, illetve milyen jól lehet vele elhelyezkedni. Mert ha nem, akkor kénytelen vagyok turizmusra menni.
UI: Örülnék ha egy EKKE-s hallgató ezt meglátná, főleg aki ezen a szakon van, és fel tudna engem világosítani mi, hogy van. :)
Megtaláltam. Kell gyakorlati vizsga, bár hát kérdéses, hogy egyáltalán meg-e próbáljam. Nem is tudom milyen tudást fog igényelni és hogy most Adobe-ot vagy nem tudom mit fog kelleni tudnom. Nem hinném, hogy olyan tudással rendelkeznék, mint azok akik erre a szakra jelentkeznek.
Én most vagyok elsős tervezőgrafikán az EKKE-n.
Kell portfólió, kb fele rajz, fele grafika(de inkább legyen benne több grafika). Ha a portfoliód megfelelt, akkor utána van egy feladat, amit otthon kell megoldanon, aztán majd a szóbelin beszélni róla.
A gyakorlati részen első nap modell rajz van, 50x70cm méretben, utána pedig valamilyen kreatív feladat. Második nap pedig szóbeli, ott kicsit mesélned kell a portfóliódról, meg a felvételin készült rajzaidról.
Szóval kell azért rajztudás nem olyan, mintha mondjuk festő szakra akarnál menni. Akkor is bekerülhetsz a grafikád jók, de a rajzaid kevésbé.
Adobe programokat használunk, nem elvárás ismerni őket, de jó ha már tudod használni őket mire idejössz mert kifejezetten programismeret óra nem lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!