Mikor kerül át valaki államilag finanszírozottról önköltségesre az egyetemen?
Figyelt kérdés
Milyen átlagot kell tartani, hogy ne kerüljek át fizetősre? Ha nem sikerül 1 tantárgy és újra felkell vennem, de a többi sikerül akkor még maradhatok támogatottan? Vagy van egy idő amennyit lehet csúszni és, ha onnantól nincs meg valami, illetve nincs meg az átlag akkor kell átmenni? Hogy működik?2023. okt. 27. 10:46
1/3 anonim válasza:
Egyetemenként kicsit változhat, de általában 3,00-as átlagot kell tartani, illetve van egy minimum kreditszám amit teljesíteni kell (talán 36 kredit/év). Átsorolás mindig csak nyáron van és az előző 2 aktív félévet nézik.
Ajánlom az egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzatát, illetve a beiratkozáskor aláírt állami ösztöndíjjal kapcsolatos szerződést olvasásra, ezekben minden információt leírnak.
2/3 anonim válasza:
Bármennyi tárgyból bukhatsz, ha megvan a minimum kredit és a minimum átlag, nem sorolnak át. Nekem volt olyan félévem hogy buktam egy tárgyból, de az átlagom így is olyan jó volt hogy kaptam 20 ezer forint ösztöndíjat havonta. Annyi csak hogy ha nem sikerül egy tárgy és újra felveszed, fizetni kell tantárgy újrafelvételi díjat, ami 5000 forint körül van
3/3 anonim válasza:
Egyeteme válogatja, nálunk az újbóli tárgyfelvételnek se volt díja és félévente az első vizsga, illetve a legelső UV is ingyenes, tehát ha az első félévben két vizsgán elhasaltál, a következő félévben az első továbbra is ingyen volt és csak a következőért kellett már fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!