Nke nemzetközi biztonság és védelempolitika elhelyezkedési lehetőségek?
Köszi a válaszokat
#2 Hát az ilyen mellék intézményekben mint a migrációkutató intézet nem hiszem hogy szívesen dolgoznék. Viszont szerinted tényleg nincs arra esély hogy a minisztériumban vagy a honvédségben kapjak munkát, még úgy sem, hogyha nagyon jó a tanulmányi eredményem? Csak kapcsolatokon keresztül jutnak be oda? A fizetésről gondoltam hogy nem magas, hiszen a közigazgatásban tudom, hogy mindenhol alacsony. Viszont én az nke-n tanulok államtudományi szakon, ahol jó esély van arra, hogy elhelyezkedjek, csak nem fogok sok fizetést kapni, de gondolkoztam rajta, hogy átiratkozok a biztonságpolitika szakra, mivel az engem sokkal jobban érdekel. Emellett elvileg a diplomantul hu adatbázis szerint a mesterszakot elvégzettek 80%a diplomás munkakörben dolgozik, de akkor gondolom, hogy ezeknek nagy része nem a minisztériumban vagy a honvédségben dolgozik. Szóval szerinted tényleg nagyon kicsi az esély arra hogy ott találjak munkát?
A biztonságpolitika még az államtudományinál is jóval haszontalanabb büfészak.
A legjobb megoldás, talán az, ha kreditpótlással elmész valami közgáz mesterre. Én és sok más volt NKE-s alapszakos társam is így tettünk. Mondjuk ahogy nézem, azóta sok gazdasági tárgyat kivettek a tantervből, szóval lehet hogy már nem lesz olyan egyszerű az a kreditpótlás..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!