Szerintetek emelkedik a Miskolci jogon a ponthatár idén?
Figyelt kérdés
Miskolcra szeretnék jelentkezni jogász szakra, kb. 350-375 közé fognak számításaim szerint esni a pontjaim.
Viszont olvasni, hogy a kormány elvett sok állami helyeket, ezért picit tartok attól, hogy kiugranak a ponthatárok, eddig tavaly államin 372, költségesen 238 volt. 2023-ban 15 fővel több embert vettek fel, akkor a fizetős ponthatáara 202 volt.
Szerintetek az állami helyeken csökkentett férőhelyeket -az előző évihez képest-, áthozzák fizetősre? Így nem vennének fel sokkal kevesebb diákot és az egyetem is financiálisan jól járna. Szerintetek ez reális lehet? (Akár több jogi karra nézve, szemezgetek még a DE-SZTE-KRE trióval is)
Tudom pontos válasz nem létezik, de megköszönöm ha egy szakmabeli “találgatna” ezügyben!:)
#jogász #Debreceni Egyetem #Miskolci Egyetem #Szegedi Egyetem #jogi egyetem #Károli Gáspár Református Egyetem
tegnap 21:31
1/1 anonim válasza:
A 78%-át áthozzák fizetősre, a többi megy a süllyesztőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!