Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a különbség az egyetem és...

Mi a különbség az egyetem és a főiskola között?

Figyelt kérdés
2009. jan. 2. 17:27
1 2
 11/17 anonim válasza:
24%

A kérdést árnyaltabban érdemes megválaszolni. A bolognai rendszer megoldotta, hogy "papíron" ne legyen különbség a kettő között, átjárhatók teljesen.

Amit nem vesznek figyelembe és nem is reklámozzák annyira, "csak" a köztudatban él, az a presztizs. A főiskolák, legyen szó bármelyikről sosem fognak egy munkáltató szemében olyan komoly presztizs-értékűknek mint egy egyetem. Ezt valahol mindenki tudja, csak kevesen mondják ki, inkább éreztetik az emberrel. Márpedig mindenki egy jobb élet reményében jár egyetemre és nem főiskolára (hivatástól függetlenül)...

Sajnos nagyon sok kamu főiskolát és egyetemet alapítottak az utóbbi időkben, illetve sok főiskolát akkreditáltak abszolút felelőtlenül, ezt ma már nemcsak sok diákszervezet, de sok tanár is megmondja. Az egyetemi társadalom szinte minden tagja (kívéve akik ezekre a helyekre járnak sajnos sok ezren) egyetért ezeknek a bezárásával, hiszen az nem főiskola-egyetem ahova 2-3-4 érettségivel be lehet kerülni....

2011. ápr. 26. 01:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Röhej amit itt néhányan írnak, hogy a főiskola sz*r az egyetemhez képest. Én a GAMF-ra jártam Kecskemétre alapszakon, most meg a SZTE-re járok Szegedre mesterképzésre. Nem tudom milyen volt az egyetemen az alapszak, de a GAMF-on sok keményvonalas tanár szóról szóra megkövetelt tőlünk bizonyos tárgyakat. És megjegyzem jól is tették mert a mai napig sokszor visszaköszönnek a szakmai életben. Én kiállok a főiskola mellett, jóllehet konkrét tapasztalatom egyetemi szinten még csak egy mesterszakról van.
2014. ápr. 16. 17:32
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
11-es válaszolóval egyetértek. Hamarabb hívnak be állásinterjúra egy egyetemistát mint egy főiskolást. Ez nem Szentírás, de szerintem ez a többség.
2014. ápr. 16. 17:34
 14/17 anonim ***** válasza:
89%

11-es kívánok neked szép életet. :)

Csak értelmetlen amit írtál, maradjunk ennyiben.

2014. aug. 13. 07:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A tananyag miben külömbözik úgyan, olyan szakon gondolok egészségügyi asszisztens egyetemen vagy főiskolán?
2018. márc. 3. 16:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Bár régi a kérdés, de talán még olvassa valaki akinek jól jöhet a válasz.

Nagyon pontatlanok azok a válaszok, amelyekben azt taglalják, hogy egy egyetemet végzettek előnnyel-, míg a főiskolát végzettek hátránnyal indulnak egy állásinterjún. Nagy szavak ezek. Érdemes előbb átgondolni, milyen szakterületen milyen munkakört pályázunk meg. Egyáltalán alkalmazottnak megyünk oda? Vezetőnek? Ezek sem elhanyagolható kérdések. S tetszik, nem tetszik, minden esetben a személyes benyomás a döntő! A kinézet, a mimika, a reakciók, beszédstílus, nonverbális kommunikáció és az énkép közvetítése. Szó nincs arról, hogy egyetem vagy főiskola. Ha bejut valaki egy állásinterjúra, akkor már eleve feltételezik, hogy szakmailag képben van. Innentől már nem az iskoláról kérdeznek. Az válik fontossá, hogy beilleszthető-e a munkahelyi közösségbe, van-e teherbírása, stresszhelyzetet milyen fokon tűri, van-e egészséges humorérzéke stb. Szóval ezt végzettséggel semmi értelme keverni.

2018. jún. 13. 10:34
 17/17 anonim válasza:
Utolsó írja jól. Ma is voltam egy állásinterjún (főállásom mellé) egy olyan munkahelyre, ahol ngyon szűrnek és a legjobbakat igyekeznek kiválogatni. A publikációs listám leellenőrizték, az interjú alatt pedig a verbális és non verbális közösem figyelték... Vittem magammal szorgalmasan a kis diplomáimat, de elő sem kellett vennem (a szakmai munkásságom ismeretes szakmai körökben). Majd hív a HR-es a konkrét ajánlattal, valamint a bértárgyalás után mikor tudok kezdeni... Ennyi volt a lényeg. Az a lényeg mit tudsz, és hogyan tudod azt köríteni, eladni magad. Nyilván ennek feltétele az akarat és készségek mellett a megfelelő színvonalú oktatás is, ezt nem kérdőjelezem meg, de aki akar, az tud abból a bizonyosból is várat építeni, aki meg nem akar, az semmiből sem fog.
2019. jan. 18. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!