Mi a különbség a főiskola és az egyetem között?
20:08
Ez hülyeség, van sok lepukkant egyetem is. De ott van BMF is, (igaz, már óbudai egyetem), de nem mondanám azt lepukkantnak. Egyáltalán nincs különbség a kettő között mára már.
Elvileg semmi, de gyakorlatilag:
-egyetemre jóval több hallgató jár, ezért kevésbé ismernek téged a tanárok (sokszor igazából azt sem tudják, ki vagy, neptun-kód vagy, egy kód és mint ember sajnos nem tudnak mindenkiről tudomást sem venni); nagyobb a kiválasztódás/szóródás olyan tekintetben, hogy 400 emberből elvileg könnyebb kiválasztani a jobbakat, okosabbakat, mint mondjuk 30-ból...
-sokkal embertelenebb az egyetem (bár szeretek idejárni, mégis iszonyatos mennyiségű ember jár egy előadásra, a gyakorlatok mindegyikén más-más embereken látok, igazán stabil arcok alig vannak)
-Egyetemeken van PhD képzés, doktori iskola, és egyetemeken tanítanak doktoranduszok is.
Többi dologról igazán nem tudok nyilatkozni, ennyit tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!