Szülők, tényleg kevés a tanár?
Legyen szíves olyan válaszolni, akit személyesen érint a probléma, nem a szomszéd barátjának az ismerőse mesélte.
Tényleg kevés a tanár? Általánost vagy középiskolát érinti inkább, vagy mindkettőt?
5 éves kisfiam van és persze hogy aggódok, de nincs általános és középiskolás szülő ismerősöm. Nagyon érdekel, tényleg olyan rossz a helyzet, mint ahogy mondják.
Szerintem rá van rakva azért egy lapáttal.
Ami igazán fontos lenne, pl matek vagy nyelvtanár az régen is szar volt. Az, hogy nincs történelemtanár, a kutyát nem érdekli.
Egyrészt nem főként a mennyiséggel, hanem a minőséggel van gond. Akiket tényleg a hivatástudat éltetett, azokat most sikerült végérvényesen elüldözni. A nagy gebasz kb. 5 év múlva lesz, amikor a most nyugdíjhoz közel álló tanárok elmennek nyugdíjba, mert nagyon minimális az utánpótlás.
A másik dolog, hogy a tanári képzést is nagyon át kellene reformálni, véleményem szerint; én elkezdtem a matek(-fizika) tanárit annak idején, de fullra nem azt kaptam, amit elvártam a képzéstől, és, bár más okok miatt kellett félbehagynom, nem kívánkozom vissza.
Igen, tényleg kevés.
MEgyeszékhely, általános iskola. Már osztályonként egy tanító sem jut, ketten vannak, akik úgy tanítanak, hogy két egymás melletti teremben van egy elsős-negyedikes, illetve két harmadikas osztály és mászkálnak. Mivel asszisztens sincs, szülő!!! felügyel, amíg éppen a másik osztályban van.
Se fizika-, se földrajzszakos nincs idén nálunk. Szerencsére most pont nincs 7-8. osztályos gyerekem. De a kicsiknek is olyan tanítja a természetismeretet, akinek nincs hozzá szakos diplomája. Darabra megvannak amúgy.
A nagy technikumot kezdett idén, ott úgy tűnik, nincs gond.
hát, amíg ilyenek akarnak tanítani, lehet, hogy jobb a kevés.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
harmadszor törölteti azt a választ, hogy kérdezd meg az igazgatót, az a biztos. Nem bunkón, így ezekkel a szavakkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!