Ha a diploma feltétele a nyelvizsga megléte, akkor a jogászoknak/bölcsészeknek stb. miert nem kötelező analízisből és statisztikából szigorlatozni? Ennyi erővel lehetne azt mondani, hogy az élet minden területén kell a matematika.
"csak egy középfokú nyelvvizsga azt jelenti, hogy el tudsz működni 5 mondatot viszonylag folyékonyan és megértesz egy átlag nehézségű cikket"
Rohadtul nem ennyiből áll, te is tudod jól, hiába igyekszel kicsinyíteni.
"Számos bölcsész barátom nagyon jó matematikából is."
Kit érdekel a számos bölcsész barátod? Ezek szerint neked meg a szövegértés nem megy. Elpofáztam hogy vannak kivételek. Ettől még a többség, aki jó humán tárgyakból, annak általában a matek gyengesége. Ezen hiába vergődsz, hiába ellenkezel és pontoz le pár élettelen, így van. Nézd meg az átlag gyk-s pályaválasztás előtti kérdéseket. Ez bizonyítja, hogy így van. Minden 2-nál az van, hogy "a matek nem megy, de szeretem a törit, magyart stb" Szinte állandóan ez van. Én jogra jártam anno, tanáraink közül többen elárulták, hogy ők azért lettek jogászok, mert nem voltak jók matekból.
Szóval ne nekem verd magad, mert nem velem vitatkozol, hanem a valósággal, hiába vered magad. A tényeknek nw próbálj semmilyen ökör barátod példájával ellent mondani, mert a valóság pedig ezt mutatja.
25. “ Ettől még a többség, aki jó humán tárgyakból, annak általában a matek gyengesége.”
Mi az, hogy “általában”? Bizonyíték / kutatás erre a feltételezésre?
"az Egyetem saját hatáskörben előírhat nyelvvizsgát az oklevél megszerzéséhez"
Na ugye, te is tudod, hogy csak előírHAT. Akkor meg milyen kérdés az, hogy "Ha a diploma feltétele a nyelvizsga megléte..."? Nem feltétele, csak akkor, ha az egyetem így dönt. Akkor pedig az adott egyetemnél kéne érdeklődnöd, hogy egyéb követelményeket (analízist, statisztikát, stb.) miért nem ír elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!