Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a diploma feltétele a...

Ha a diploma feltétele a nyelvizsga megléte, akkor a jogászoknak/bölcsészeknek stb. miert nem kötelező analízisből és statisztikából szigorlatozni? Ennyi erővel lehetne azt mondani, hogy az élet minden területén kell a matematika.

Figyelt kérdés

2023. aug. 30. 16:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
16%

"csak egy középfokú nyelvvizsga azt jelenti, hogy el tudsz működni 5 mondatot viszonylag folyékonyan és megértesz egy átlag nehézségű cikket"

Rohadtul nem ennyiből áll, te is tudod jól, hiába igyekszel kicsinyíteni.

2023. aug. 31. 19:03
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
Ezt az iszonyú erőltetett humán-reál, butabölcsészek kontra okosmatekosok berögződést kéne elengedni végre. A világ nem így működik, semmi nem ilyen fekete-fehér, ennél sokkal, de sokkal jobban összefüggenek a tudomány különböző területei.
2023. aug. 31. 20:36
 23/35 anonim ***** válasza:
0%
#22 pesig így működik tetszik vagy sem. Aki penge matekból, azt a hideg kirázza ha összefüggő szöveget kell elolvasnia, aki pedig a könyveket bújja, és szereti az irodalmat, történelmet, filozófiát, nyelveket, az általában attól van rosszul, ha meglát egy egyenletet, ahol van két ismeretlen és kettőnél több műveletjel. Ez nagy átlagban igaz, mégha vannak is kivételek. Ezt el kell fogadni.
2023. aug. 31. 22:26
 24/35 anonim ***** válasza:
81%
23. Ezek csak ostoba előtítéletek egy tudatlan embertől. Számos bölcsész barátom nagyon jó matematikából is. Ókori nyelvi szakon két elméleti fizikussal jártam együtt. Én is bölcsész vagyok, ehhez képest a matek volt mindig is a fő erősségem, és adattudomány (kb. programozó statisztikus) szakot is végeztem.
2023. aug. 31. 22:39
 25/35 anonim ***** válasza:
7%

"Számos bölcsész barátom nagyon jó matematikából is."

Kit érdekel a számos bölcsész barátod? Ezek szerint neked meg a szövegértés nem megy. Elpofáztam hogy vannak kivételek. Ettől még a többség, aki jó humán tárgyakból, annak általában a matek gyengesége. Ezen hiába vergődsz, hiába ellenkezel és pontoz le pár élettelen, így van. Nézd meg az átlag gyk-s pályaválasztás előtti kérdéseket. Ez bizonyítja, hogy így van. Minden 2-nál az van, hogy "a matek nem megy, de szeretem a törit, magyart stb" Szinte állandóan ez van. Én jogra jártam anno, tanáraink közül többen elárulták, hogy ők azért lettek jogászok, mert nem voltak jók matekból.

Szóval ne nekem verd magad, mert nem velem vitatkozol, hanem a valósággal, hiába vered magad. A tényeknek nw próbálj semmilyen ökör barátod példájával ellent mondani, mert a valóság pedig ezt mutatja.

2023. szept. 1. 06:02
 26/35 anonim ***** válasza:
79%

25. “ Ettől még a többség, aki jó humán tárgyakból, annak általában a matek gyengesége.”

Mi az, hogy “általában”? Bizonyíték / kutatás erre a feltételezésre?

2023. szept. 1. 07:25
 27/35 anonim ***** válasza:
89%
A nyelv nem különösebben egy humán tárgy, hanem a kommunikáció eszköze. Én elhiszem, hogy aki a 90-es években/2000es évek elején volt fiatal, még máshogy tanulta a nyelvet, de manapság tényleg annyira átlagos és elvárható egy b2 angol nyelvvizsga, mint az érettségi (ha értelmiségi pályára készülsz). Egyszerűen a csapból is ez folyik, nem tudod magad kizárni, az egész média, tudományos világ nyelve is az angol. A diákok túlnyomó része már passzívan megtanulja videókból/játékokból, az iskolai nyelvóra már csak szókincsbővítés és nyelvtani rendszerezés.Egy mérnök vagy IT szakember hogy szeretne naprakész lenni a saját területén, ha nem képes elolvasni egy cikket angolul?
2023. szept. 1. 23:19
 28/35 anonim ***** válasza:
82%
Akkor lehetnél kiakadva kérdező, ha angol mondattannal vagy irodalommal bombáznák a mérnököket, közben meg csak az a cél, hogy el tudjon mindenki makogni 5 mondatot hunglishül
2023. szept. 1. 23:38
 29/35 anonim ***** válasza:
47%

"az Egyetem saját hatáskörben előírhat nyelvvizsgát az oklevél megszerzéséhez"

Na ugye, te is tudod, hogy csak előírHAT. Akkor meg milyen kérdés az, hogy "Ha a diploma feltétele a nyelvizsga megléte..."? Nem feltétele, csak akkor, ha az egyetem így dönt. Akkor pedig az adott egyetemnél kéne érdeklődnöd, hogy egyéb követelményeket (analízist, statisztikát, stb.) miért nem ír elő.

2023. szept. 11. 21:41
 30/35 A kérdező kommentje:
Ennek ellenére a legtöbb egyetem nyelvvizsgát ír elő.
2023. okt. 3. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!