Ha a diploma feltétele a nyelvizsga megléte, akkor a
jogászoknak/bölcsészeknek stb. miert nem kötelező
analízisből és statisztikából szigorlatozni? Ennyi
erővel lehetne azt mondani, hogy az élet minden
területén kell a matematika.
Szia! Már nem feltétele a diplomának a nyelvvizsga megléte
2023. aug. 31. 05:57
Mert külföldi szakirodalmat mindenkinek kellene olvasni tudni, egy óvónéninek is. Egy ovoneninek viszont nem kell analízis, hiába próbálod most ezt beállítani.
2023. aug. 31. 08:57
Nem feltétel a nyelvvizsga.
Amúgy gy B típusú makogás úgy aránylik a nyelvtudáshoz, mint a négy alapművelet és az első- és másodfokú egyenlet ismerete a matematika szigorlathoz.
2023. aug. 31. 09:58
"Mert külföldi szakirodalmat mindenkinek kellene olvasni tudni, egy óvónéninek is"
🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Óvónőnek külföldi szakirodalom xD ember, jogon nem olvas senki külföldi szakirodalmat nemhogy egy büfé alapszakon xddddd ne vedd már ennyire komolyan magad, ez nem a Harvard, ez MO. Itt akármelyik trágya egyetem 90%-a elvégezhető 0 külföldi szakirodalommal. A szakok nagy része a tanárok által összerakott ppt-kel elvégezhető, én könyvet se vettem elő sose a 3 éves Bsc-m alatt a top 5 magyar egyetem egyikén végezve.
2023. aug. 31. 10:33
Mérnökök és a nyelvtudás egy külön téma, részben saját magatok ellenségei vagytok ezzel a hozzáállással.
2023. aug. 31. 11:52
#15 azt kellene egyébként megértenie mindenkinek, amit nekem is elmagyarázott több mérnök ismerősöm, hogy aki reál beállítottságú, az nagyon jó matekban, ellenben rohadtul nem áll rá az elméje a nyelvekre, egyszerűen szinte képtelen úgy tanulni, mint egy humán egyén, aki viszont két számot nem tud összeadni, és ez így van rendjén. Persze vannak kivételek, de a nagy része ez. Ez tipikusan az az eset, hogy az elefántot akarod kényszeríteni, hogy másszon fel a fára. Nem fog menni, mert nem vagyunk egyformák. El kell dönteni, hogy jó mérnök kell, aki akármit megtervez neked, vagy tolmács, hogy pofázzon nyelveket.
2023. aug. 31. 12:12
Igen, csak egy középfokú nyelvvizsga azt jelenti, hogy el tudsz működni 5 mondatot viszonylag folyékonyan és megértesz egy átlag nehézségű cikket. Ezt minden diplomás meg tudja ugorni, nem várja el senki tőlük, hogy tolmácsszinten tudjanak idegen nyelven
2023. aug. 31. 13:06
2023. aug. 31. 13:09
19/35 A kérdező kommentje:
10#
A reál beállítottságúaktól miért kérnek nyelvvizsgát? Pl mérnök
Akkor az egyetemeknek nem lenne eleg penzuk, az ott oktato tanaroknak munkajuk stb.
2023. aug. 31. 18:37
Kapcsolódó kérdések: