Ha már megvan az angol C1, akkor mennyire megterhelő elvégezni az Anglisztika szakot?
Röviden, valami olyan szakot keresek amit könnyedén és minél fájdalommentesebben el tudok végezni, mivel a legtöbb munkahely "bármilyen" főiskolát vár el.
Angolból megvan a C1-es nyelvvizsgám és napi szinten használom, főleg "magas szintű" témákban.
Érdemes lehet Anglisztikára jelentkezni estin/levelezőn ha csak "bármilyen" diploma kell?
A nyelvészet/nyelvtan semennyire, kifejezetten utálom őket, az irodalom és kultúra viszont érdekel. A C1-et inkább csak "előny" miatt említettem. Az anglisztika tűnik kézenfekvőnek, mivel nem érdekel az egyetem és a vele járó adminisztráció, intézkedés, stb., ezért csak egy számomra minél könnyebben megszerezhető, legkevésbé macerás/kényelmetlen diploma kellene.
Nincs köze a kérdéshez.
Ha a nyelvészetet utálod, akkor nem ajánlom.
Nem tudom van-e levelező, de ha nappalira mész ott a gyakorlati órákról x alkalommal hiányozhatsz.
Stabil C1-gyel nem lesz gond.
Azt érdemes tudni, hogy év közben sok a prezentáció, beadandó, olvasmány, ami időigényes tud lenni. Oké, messze nem kell annyit tanulni mint mondjuk az orvosin, de mindig van valami, kell vele foglalkozni.
Minden szakon vannak nehezebb tárgyak, itt tényleg a nyelvészetesek szoktak lenni a mumusok. Ezek is teljesíthetőek, és igazából elég sokan végzik el úgy az anglisztikát, hogy csak "jobb ötlet híján", miközben teljes mértékben utálják a nyelvészetet. Úgyhogy emiatt még nem beszélnélek le teljesen a szakról. Ha az irodalom és a kultúra érdekel azért, nem fogod halálra unni magad. Ha mégis, szorgalommal úgy is teljesíthető, anélkül hogy beleőrülnél.
(én is ott végeztem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!