SZTE orvosisok! Nektek meddig tartotta az anatszigóra való készülés?
Az a problémám hogy anat I-ből nagyon kevésre emlékszem, az anat II-t pedig nagyon nagyon elhanyagoltam, rengeteg az amit nem tudok belőle és vizsgakurim is van…
Szerintetek szeptembertől így mennyi esélyem van a sikeres felkészülésre ha odateszem magam? Bármi tapasztalatot szívesen hallgatok
"lassan végzek ... az anat vizsga rémesen túl van bonyolítva, meg az egész anat is, felesleges lenne ennyire részletesen és ilyen melysegben tanulni ahogy azt orvosin és fogorvosin leadjak. De gondolom aki ilyeneket ir elvegzett egy orvosit 🤨"
Te meg el se végezted még az orvosit, de máris felül akarod bírálni mindazokat a szakembereket, akik az egyetemi tananyagot meg vizsgákat kidolgozták több évtizedes tapasztalattal, több évtized alatt... 🤨🤨🤨
Jót nevettem sok kommenten. Szerintem a kedves kollega nem az anatómia fontosságát szerette volna becsmérelni, szimplán arra utalt, hogy a hatalmas részét elfelejti az ember és a szakterületek nagyon kis százalékában használatos ez a fajta tudás pl sebészet, patológia, radiológia, ortopédia. Kevés olyan nagy terjedelmű tudástár van, akinek túlnyomó részét minden egyes nap pengén tudunk, ha nem használjuk akkor meg főleg sincs.
A troll kommentektől elvonatkoztatva, nem, a legtöbb orvosnak nincs szüksége az anatómia tudásra aktívan a munkájában. Nem attól lesz valaki jó szakember, hogy megtanul mindent színötösre, a kommunikáció, a kiállás, az empátia, a problémamegoldás is ugyanilyen fontos faktorok. Hidd el, mondjuk egy 10 éve végzett belgyógyász biztos hozzá sem konyít már a neuroanatómiához és megbukna a szigorlaton mint a huzat.
Ha valaki csak annyit tud felmutatni, hogy xy eredményt elért, egy olyannal szemben aki ki sem tette még a lábát az egyetemről, azt nagyon sajnálom.
"egy 10 éve végzett belgyógyász biztos hozzá sem konyít már a neuroanatómiához és megbukna a szigorlaton mint a huzat"
hát igen, orvoshiányos időkben így van ez..., de azért örülni nem kéne neki
Mi ezzel a probléma? Szerintem egyik végzett orvos sem az anatómiatudásával szokott villogni, hacsak nem kutatóorvos, aki munkájának aktív része az anatómia. Ne vicceljünk már, az egyetemen tanultak nagy részét elfelejtjük minden szakirányon, ha nem szerves része a munkánknak.
Aki praktizáló orvos szerintem meg tud abban erősíteni, hogy habár az anatómiát véresen komolyan veszik az egyetemen, közel sem a legfontosabb tudomány az orvosi szakterületek túlnyomó hányadánál.
Te talán mindenre emlékszel, amit az egyetemen tanultál? Akkor hatalmas zseni lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!