Egyetemre kell laptop?
De az asztali gépet beviszed a koleszba? Mert akkor nincs gond.
Minél később veszel laptopot, annál jobbat tudsz venni ugyanazért a pénzért (értelemszerűen). Először menj be az egyetemre, várd ki, hogy mik vannak, és amikor már nagyon kell, akkor vedd meg a laptopot.
(Persze, hogy kell számítógép, eleve meg kell tanulnod az excelt rendesen, beadandókat kell írnod stb.)
Ugyanezen a szakon tanulok. Nyilvan egyetemfuggo de ahova jarok ott volt egy csomo beadando, prezentaciokat is kellett csinalni mar az elso evben is. Rengeteg tesztet toltettek ki velunk. Van okostelefon. Volt, hogy telefonrol nem tudtam normalisan kitolteni, nem igy toltotte be az oldalt, szetcsuszott stb. Targyfelvetelnel szinten elengedhetetlen. Az nincs meg, hogy majd keres az ember reggel 7-kor egy gepet valahol… Persze lehet telefonrol is, csak jol felveszik eloled a targyakat versenyjelentkezes eseten.
Nekem asztali gepem sem volt, csak okostelefon, de a legjobb dontes volt egy laptopot vennem, annyira hasznos volt.
Én nem tudnék nélküle létezni, pedig gimiben az online oktatást egy okostelóval nyomtam végig.
A már felsoroltakon túl azért is érdemes egyre beruházni, mert a covid óta (nálunk legalábbis) nagyon ráálltak az oktatók az online zh-kra, amiket az egyetemen, felügyelet mellett, saját eszközön írunk. Ilyenkor ha van időkorlát (legtöbbször igen), akkor még laptopon is neccesen érsz végig, nemhogy telefonon, ahol mindig fel kell nagyítgatnod az oldalt, hogy el tudd olvasni a kérdést. Ráadásul telón nagyon könnyen félre lehet nyomni és ha véletlenül átlépsz a következő kérdésre, akkor már nem tudsz visszamenni, amivel lehet, hogy buktál egy jegyet.
Szerintem mindenképp hasznos.
Az online elérhetővé tett anyagokat kényelmesebb nagyobb képernyőn nézni. Néhány kérdőív (beleeértve az esetleges online dolgozatokat) nem látszik jól a mobil képernyőn,
Plusz egy saját laptopot akkor használsz, amikor akarsz, nem kell a termék nyitvatartásához, meg a hazamenetelhez igazodnod. Nem kell kínosan ügyelned arra, hogy kinelentkezz mindenhonnan. Fényévekkel praktikusabb, ha engem kérdezel. Még akkor is, ha nem laptopra jegyzetelsz
Szerintem is hasznos. Ha sajnálod rá a pénzt, akkor miért nem veszel egy használt, de még évekig jól használható business laptopot? Nagy eséllyel még az akksija is jó lesz (ellentétben az olcsó újakkal).
HP ProBook, EliteBook, Dell Latitude, Dell XPS gépeket pl. én nagyon ajánlom, több ezer ilyen gépet üzemeltetek, szinte soha nincs velük probléma hardveresen, ha van is, akkor pedig ezeknél a modelleknél kifejezetten egyszerű a szerelés, illetve alkatrészt is 99%, hogy találsz hozzá. Ha szeretnéd átbeszélni esetleg, akkor tudok pár helyet, ahol érdemes lehet rendelni (ahonnan mi is szoktunk). Írj PM-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!