Egyetemre kell laptop?
Nos, alapvetően én azt mondanám, hogy egyáltalán nem létszükséglet. Az akasztófákat, az idősoros könyvelést nem tudod megcsinálni laptopon.
Beadandók? Miből mégis? Alapoztok... Nem ez lesz a lényeg. Matekból? Ugyan már! Mikroból? Nem éppen. Vállgazdból? Na ebből elképzelhető, de minthogy heti rendszerességgel lesz egy adott óra, nem élet-halál kérdése.
Pénzügyi és számviteli tárgyad úgysem lesz már az elején.
Stat? Nem gondolom, hogy aki javaslolja emiatt a laptopot, látott már egyetemi statot.
Választhatóknál el tudom képzelni, de megint csak nem egyik napról a másikra.
Összegezve: hasznos a laptop, de nem létszükséglet, kiváltképp nem az az 1. félévben.
3 vagyok!
Azért ne éljünk mér a kőkorszakban!
Biztos vagyok benne, hogy a kérdezőnek ott van a kezében az okostelefon, szóval az alapvető információéramlás és ppt-k onnan is menni fognak.
Az egyetemisták 2/3-ának van pendrive-ja és ne csináljunk úgy, mintha az egyetemen egyetlen gép sem lenne. Gondolom, van könyvtár, ahol a források után lehet kutatni, és amely könyvtár egyben biztosít asztali gépet is.
Szóval ez a maszlag, hogy annyira fontos, hazugság! Aki ezt mondja, ott valami bibi van. Vagy fogalma sincs az egyetemekről, vagy a laptopot "véletlen" másra (is) használta, mint amire kellett volna és akkor igazából csak egy önámító okot talált ki arra, hogy minél jobban tudjon a nem-tanulással foglalkozni.
Még egyszer mondom: hasznos, de nem nélkülözhetetlen. A modern technikai felszereltség simán lehetőséged ad arra, hogy ki lehet váltani.
Szóval a fontosság, az hunbuk.
Ha kollégista leszel, akkor szinte lehetetlen elkerülni, hogy saját számítógéped legyen, amit be tudsz vinni a kollégiumba. A legtöbb egyetemen van hallgatók átal szabadon használható számítógép-terem, de ezek sohasem 24 órás nyitvatartásúak. Márpedig neked gyakorlatilag bármikor kellhet a számítógép: internetes kutakodáshoz, beadandók írásához, tanárok által feltöltött anyagok letöltéséhez, a Neptun eléréséhez, stb.
Olyan gépet vegyél, amire eleve jogtisztán fel van téve nemcsak az operációs rendszer, hanem lehetőleg a Microsoft Office teljes (nem próba) verziója is. A tárkapacitása pedig legalább 500 GB legyen. Illetve vegyél hozzá egy legalább 128 GB-os pendrive-ot, amelyre minden nap könyvtárszinkronizációval kimented a fontos fájlokat. Ez utóbbi azért fontos, mert egy laptop bármikor felmondhatja a szolgálatot, s annál dühítőbb nincs, mint amikor ideiglenesen vagy véglegesen elvesznek a félig megírt beadandóid, félig elkészített prezentációid, vagy a félig megírt szakdolgozatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!