Egyetemre tényleg olyan fontos a laptop?
Egyszer éreztem laptop szükségét az elmúlt 2 évben: amikor a gyerekemnek és nekem is egyszerre volt online óránk. A gyerek ült az asztalinál, nekem meg az apja laptopja jutott és utáltam.
Nem gondolom, hogy ilyen eset nálad előfordulhatna ;)
Én az órákon papírra jegyzetelek, a gépet csak otthon használom. Ilyen szempontból mindegy, hogy laptop vagy asztali gép.
Viszont. Tavaly albérletben laktam, asztali gépem volt. Mikor beütött a vírus, és rohantam haza 200kilométerre, utána jó pár hétig nem tudtam/nem akartam visszamenni (mikor még voltak olyan pletykák is, hogy majd lezárják a városokat, meg tudomisén), és akkor elég szerencsétlenül jött ki, hogy egy csomó doksim, pdf-ek, félkész beadandók az ott maradt asztali gépemen voltak tőlem elérhetetlen távolságban. Azóta laptopom van, amit csak felkapok, ha égne a ház.
Szóval ha nem otthonról jársz be egyetemre, de asztali géped van (meg amúgy is), ne az legyen az egyetlen hely, ahol tárolod a cuccaidat, legyen Drive-os szinkronizálás, vagy hordozható külső merevlemezed.
Nekem volt rá példa hogy laptopot kellett vinnem, infós óra volt élőben de a covid miatti létszámszabályozas miatt nem fért be a csoport a gépterembe. A tanár jófej volt és megkérdezte, hogy hogy legyen az óra:
1. Online
2. Csoportbontás és így rövidebb
3. Mindenki aki akar hoz gépet és próbálgatja amit csinál.
Megkérdezte, hogy ki az, aki nem tud hozni laptopot. 3 diák jelentkezett. Megkérdezte őket, hogy gond-e, ha ők itt csak nézik, és nem volt gond.
Nem várhatják el, hogy legyen.
Elég az asztali gép is, ha órán nem laptopba akarsz jegyzetelni.
Nekem van 1-2 olyan szaktársam, akik laptopot vagy tabletet használnak órákon (már amíg ugye volt jelenléti). Diákat nyitották meg, és arra jegyzeteltek, vagy épp Word doksiba, míg nekünk, többieknek meg a füzet-toll kombináció volt.
Embere válogatja, de nekem például sokkal kézenfekvőbb, ha lapra jegyzetelek. Jobban megjegyzem, átláthatóbban is tudom írni rögtön, míg gépen még formázgatnom kell kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!