Fontos. Milyen szakmát tudtok ajánlani? Matekból vagyok jó és a gazdaság és a vendéglátás érdekel. Nem szeretnék egyetemre menni csak főiskolára. (olyan érdekel aminél max.350 pont kell)
Egyetem és főiskola között már nincs különbség, az csak annyit tesz hogy hívják az intézményt. Mindkét helyen van/lehet alap és mesterképzés. Régi kategóriában az alapképzés az főiskola tulajdonképpen a mester az egyetem. Tehát főiskolán is lehet mester(egyetemi) diplomád, és egyetemen is lehet alap(főiskolai) diplomád.
Tehát értelmetlen hogy ne szeretnél egyetemre menni..csak főiskolára..mert nem ettől függ a diplomád milyensége. Az általad nézett képzésekre előre meghatározott ponthatár van, és mind jóval 400 feletti szakok államin. Fizetős képzésekre már elég lehet a 350 körüli pont.
Köszönöm ezt eddig nem tudtam.
a debreceni egyetemre az írják hogy 70pont kell?! ez igaz lehet? [link]
igaz miért ne lenne az
A Logisztikai menedzser a pontszámok alapján mesterképzés, ott 100 pontos felvételi rendszer van.
Pontszámítás teljesen más, mivel mesterszak oda a belépés feltétele az alapdiploma.
Általában a diploma jegyére adnak pontot meg van felvételi vizsga (köze nincs már ahhoz hogy középiskola meg érettségi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!