Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért rabolják még mindig az...

Miért rabolják még mindig az általános és közép iskolásoknak az idejét olyan haszontalan, és teljesen fölösleges órákkal, mint például a testnevelés?

Figyelt kérdés

2023. aug. 10. 23:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
65%

Én körül szoktam. Dagadt középkorúak és idősek, akik szerint ciki figyelni a táplálkozásra (mert ugye a testsúly kb 70-80%-ban azon múlik, nem pedig a mozgáson, az csak kiegészítés) és akik nem sportolnak semmit, az iskolai tornaóra volt az utolsó.

És ezzel szemben vannak a fiatalok, akik között persze akad kövér, de a többség normál alkatú, van már valami fingja a rendes étkezésről (vagy legalább nem röhögi ki azt, aki próbálkozik) és sportolt már valamit valaha. Na persze nem a suliban, hanem azon kívül, a tesiórát meg ugyanúgy felesleges baszakodásnak tartja.

Én iskolás koromban úsztam, lovagoltam, korcsolyáztam, jógáztam és táncoltam. Ezek egyikének sincs kb köze sem a testnevelésórák tematikájához, ahol a tollason meg a pingpongon kívül minden szarul ment és csak a leszidást, megalázást, üvöltözést hallgattam. De sok értelme volt valóban, nem lett volna célszerűbb helyette pl matek korrepetálásra vagy emelt szintű angolórákra járnom. Na persze mentem ezekre is, csak épp suli után meg a hétvégén pihenés helyett, sok pénzért.

2023. okt. 29. 11:31
 22/26 anonim ***** válasza:
41%

Az, hogy a testnevelést tradicionálisan szarul tartják, tény. De ez nem a testnevelést teszi fölöslegessé, hanem a minőségét kellene javítani.

Sajnos gyakorlatilag csak kétféle testnevelő tanár van. Az egyik, aki maga sem veszi komolyan az egészet, a másik meg akinek küldetéstudata van, csak hülye hozzá. Az előbbi ad egy labdát az osztálynak és játszat, az utóbbi meg csak gyötör. A testmozgás lényege mindkettőnél elvész.

Nekem volt mindkét féle testnevelő tanárom. Voltak olyan tanáraim is, akik iskolán kívüli fakultatív sporttevékenységet is tartoztak, de akik ilyet tettek, SOSEM a testnevelő tanárok voltak hanem például a földrajz tanárok szerveztek túrákat, a kémia tanár íjászatot, stb.

Szóval igen, a testnevelő tanár általában mindennek a legalja, de ettől nem a testnevelés fölösleges, hanem a módszertan pocsék.

2023. okt. 29. 13:50
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

"a módszertan pocsék"

Mennyit tudsz a jelenlegi módszertanról?

2023. nov. 12. 12:17
 24/26 anonim ***** válasza:
26%
Végülis a legdagadtabb társadalomban minek is mozogni. 😆
2023. nov. 13. 04:32
 25/26 anonim ***** válasza:
67%

"a legdagadtabb társadalomban"

És az USA?...

2023. nov. 13. 18:23
 26/26 anonim ***** válasza:
44%

Akkor tisztázzuk, hogy Magyarország még a top10-ben sincs benne.

[link]

[link]

[link]

Tény, hogy sok elhízott ember van, de baromságokat ne beszéljünk már. Aztán ott van pl Finnország, ahol a világ egyik legegészségtudatosabb nemzete él, a többség hírből sem ismeri a kövérséget, mégse ilyen degenerált módon van “testnevelés”.

2023. nov. 13. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!