Gáz, ha azért jelentkezem állami helyre, hogy megmaradjon a jogviszonyom, ezzel elvéve más elől a helyet?
Záróvizsgák tavasszal vannak nálunk csak, viszont nekem az őszi félévre nem maradnak tárgyaim (csúszom). Azért meg nem fizetnék ki 300ezret, hogy faktos órákra járkáljak.
A diákmunka, ahol vagyok, elég jó, viszonylag jól keresek vele + home office, így ezt nem hagynám itt. Viszont csak nappalis diákokat foglalkoztatnak...
Arra gondoltam, hogy februárban beadnám olyan szakra a jelentkezést, aminél államira tuti felvesznek, egy félévet "oda járnék" (papíron), a mostani szakomon meg azt a félévet passziváltatnám. Aztán tavasszal megcsinálom a zv-ket az eredeti szakomon, és kész.
Ez így működhetne?
Nem gáz, hogy nekem semmi célom azzal a szakkal, amire februárban jelentkezem, de más elől elveszem a helyet (427 pontom van, szóval valószínűleg akad olyan szak, ahová államira bejutok)?
Ezek a feltételek, megkérdeztem.
Ha nincs őszi féléves matrica a diákomon, nem dolgozhatok ott.
Ez akkor is furcsa. Nem találkoztam még olyan egyetemmel, ahol ősszel nincs záróvizsga. Bárki, bármikor, bármi miatt csúszhat. Ha tavasszal fel tudod venni az őszi féléves tárgyaidat, akkor a zv-t is meg tudod csinálni ősszel. Ennek kérdezz utána a TO-n. Azt is kérdezd meg, van-e lehetőség arra, hogy kreditalapon fizess az őszi félévben. Tehát pl. felveszel egy 4 kredites tárgyat, és ezért fizetsz 4x3000 Ft-ot. Vagy kérsz valami költségtérítési kedvezményt.
Ne kezdj el egy szakot csak azért, mert kell a jogviszony. Egyrészt másoktól veszed el a helyet. Másrészt teljesen feleslegesen herdálod az államilag támogatott féléveidet. Lehet, hogy még jól fognak jönni egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!