Gáz, ha azért jelentkezem állami helyre, hogy megmaradjon a jogviszonyom, ezzel elvéve más elől a helyet?
Záróvizsgák tavasszal vannak nálunk csak, viszont nekem az őszi félévre nem maradnak tárgyaim (csúszom). Azért meg nem fizetnék ki 300ezret, hogy faktos órákra járkáljak.
A diákmunka, ahol vagyok, elég jó, viszonylag jól keresek vele + home office, így ezt nem hagynám itt. Viszont csak nappalis diákokat foglalkoztatnak...
Arra gondoltam, hogy februárban beadnám olyan szakra a jelentkezést, aminél államira tuti felvesznek, egy félévet "oda járnék" (papíron), a mostani szakomon meg azt a félévet passziváltatnám. Aztán tavasszal megcsinálom a zv-ket az eredeti szakomon, és kész.
Ez így működhetne?
Nem gáz, hogy nekem semmi célom azzal a szakkal, amire februárban jelentkezem, de más elől elveszem a helyet (427 pontom van, szóval valószínűleg akad olyan szak, ahová államira bejutok)?
Én is ismerek olyat, aki csak kb tb meg egyéb jogosultság miatt van egy nappalis szakra beiratkozva, egyébként úgyszint be se jár, ennyire ne legyen már senki modoros szánalmas, mint a hármas válaszoló, pont te vagy a gáz ezzel a kommenttel.
Az meg, hogy valaki kiesik emiatt, erről az a véleményem, hogy több pontot kellett volna szerezni. Nehogy már masnak legyen bűntudata, mert ő tisztességes pontszámot se bírt szerezni, hogy felvegyék.
Ez nem egészen világos. Azt írod, februárban jelentkeznél valahova, hogy 2024 őszén ott legyél a másik szakon, de a mostani szakodon nem maradnak tárgyaid, csak a záróvizsgák.
De ha 2024 tavaszán a mostani szakodon teljesíted a kötelező tárgyaidat, akkor megkapod az abszolutóriumodat, és ezzel egyidejűleg záróvizsgázhatsz is. Illetve, ha megkapod az abszolutóriumodat, megszűnik a jogviszonyod is.
Milyen egyetem ez egyébként?
Eredetileg 2024 tavaszán záróvizsgáznék, de nem fogom tudni ősszel megcsinálni az összes tárgyamat. Ezért lesz pár, amit tavaszra hagyok, így abszolutóriumot sem szerzek, szakdogát sem írok most. Viszont a megmaradt tárgyaimat is szeretném tavasszal megcsinálni, így a 2024-es őszi félévre innen már "nem lesz mit felvennem" úgymond, max. faktokat, azok miatt meg nem fizetném a tandíjat.
Záróvizsgázni 2024 őszén nem tudok, mert nálunk csak tavasszal van rá lehetőség. Az abszolutóriumhoz kell a szakdolgozat is, azt pedig szintén csak a tavaszi félévben adnám le, már a zv-k előtt. Tehát a jogviszonyom így nem szűnne meg, folyamatos lenne még '24 őszén/'25 tavaszán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!