Jól értettem,hogy az eddigi sávok helyett majd teljesen random döntik el,hogy kinek mekkora fizetést adnak?
Nálunk beázik a tető. Többször lett jelezve a Tankernek. Annyi történt, hogy kijött egy pasas, és fényképeket készített a helyszínről. Aztán semmi. A szülők megunták, jöttek és befoltozták a lyukat. Ez volt 2 éve, azóta sem kérdezett senki semmit, és nem is jöttek, hogy megcsinálják.
Nem adnak ezek semmire pénzt, ha az iskola a gyerekek fejére omlik, az sem számít. A lányom sulijában meg a szülők festik ki nyaranta a termeket.
26-os. Ős. Amit találtam, az leginkább középiskolában/ illetve elitebb iskolában tanítókra vonatkozik...pl. nyilván a 11 éves Sárika megy nyelvvizsgázni.
Vannak iskolák, ahol az is ritka ha versenyre viszel gyereket, és akkor pont a te tanítványod nyer országos/ megyei versenyt
Le volt írva pár példa:
-pl. hány sni-s van az osztályban: Ez most mi jelent? Ez jó, vagy rossz? Akkor kap több pénzt, ha több sni-st integrál, vagy ha kevesebbet? És egyébként a tanárnak mennyi köze van ahhoz, hogy egy gyerek sni-s-e?
-tanulmányi versenyek: úgy megnézem, hogy egy szakmunkásképzőben mennyi magyar versenyt nyernek a kőművesek. De még egy elitgimnáziumban is vannak jobb és rosszabb osztályok, tagozatok. Akkor az a tanár indul előnyből, aki mondjuk a magyarosokat tanítja.
-Nyelvvizsgák: Pont ugyanez. A nyelvet csoportbontásban tanítják, szóval aki a kezdőket kapja, esélye nem lesz fizetésemelésre, csak annak, aki a haladó csoportot tanítja.
-Mennyit hiányoznak a diákok: amikor ezt megláttam, ezen végképp eldobtam az agyam. A tanárnak mégis mi köze van ahhoz, hogy mennyit betegek a diákjai? Még az igazolatlan hiányzások, lógások sem rajta múlnak.
Sorolhatnám még, a vége mindig ugyanaz, a tanár teljesítménye nem mérhető akkor, ha a diák nem akar tanulni. Nem csak rajta múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!