Jól értettem,hogy az eddigi sávok helyett majd teljesen random döntik el,hogy kinek mekkora fizetést adnak?
Sajnos valóban attól tart mindenki, hogy az újak majd több fizetést kapnak, mert csak úgy tudja elérni az igazgató az állásinterjún, hogy elvállalja az állást, a régieknek meg nem emelnek. A tanárok teljesítményértékelése nem lehetséges, ez valóban szubjektív elvek alapján történik.
Ráadásul elég kevés keretet kap rá az iskola. Egyik ismerősöm mondta, hogy náluk 600.000 Ft-ot kapott az igazgató az egész iskolára. Szóval ha egyetlen tanárnak adja ezt az összeget, akkor megvalósulhat a törvényben leírt 1 millás felső keret. De ha igazságos akar lenni, és egyenlően osztja szét a kollégák közt, akkor kb. 20-30.000 bruttóval fognak többet kapni a tanárok, mint a minimum. Én egyébként ezt csinálnám, mert nyilván megbeszélik a kollégák egymás közt, hogy ki mennyit kap, és nem akarnék bérfeszültséget. Max. ha nagyon elégedetlenek egy tanárral, és azt akarják, hogy magától felmondjon, akkor neki nem adnának plusz pénzt.
Magyaros vagyok, állandó túlórával, mert nem vagyunk elegen.
Mindenből hiány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!