Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg ilyen jelenleg egyetem...

Tényleg ilyen jelenleg egyetemre járni?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonom egyetemre járt 2009 körül. Azt mondja hogy látástul vakulásig kell tanulni a hét majdnem minden napján. Nincs idő lazítani, kivéve ha engedik. (Mondjuk azt azért tudom róla, hogy szeret túlozni:)) Ez változott 2023-ban? Van idő lazításra? Nagyon be vagyok føsva, nem akarok idegileg szétroppani. Mi a véleményetek? (Műszaki karra jelentkeztem)

2023. júl. 30. 19:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetem teljesen más, mint a gimnázium volt. Magadnak kell beosztani az idődet, és a tananyag meg több nagyságrenddel több és durvább, mint a középiskolai. Hozzá fogsz szokni.

Lesznek pillanatok, főleg az első évben, amikor úgy érzed, ez túl sok, nem bírod tovább, teljesen el vagy veszve. De ne ess pánikba, hozzáedződsz és ez el fog múlni.

Arra figyelj, hogy minden nap tanulj legalább 2 órát, ne maradj le semmiből, és főleg sportolj rendszeresen. Amelyik nap nem sportolsz, aznap is sétálj egy órát lehetőleg napfényben. Ne roppanj össze a stressztől.

Heti 1 buli belefér, lehetőleg péntek vagy szombat este.

Ha nagy gamer vagy, próbáld meg a játékot napi 1 órára korlátozni. Mondjuk ha letanultad az aznapi 2 órádat, akkor engedj meg magadnak egy kis játékot. (Én például általában ezen szoktam elcsúszni...)

Tanulj meg hatékonyan tanulni. Én most a Notion appot használom minden platformon (PC-n, telefonon), abba jegyzetelek. Nagyon jó, mert mindenhova szinkronizál és nagyon jó a latex szerkesztője is.

2023. júl. 31. 00:13
 12/13 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ez a látástól vakulásig tanulás erős költői túlzás.

Vannak időszakok amikor ez tényleg igaz, pl záróvizsga előtt, vagy vizsgák/ZHk előtt, de az év nagyrészében órákra jársz és mellette tanulsz 4-5 órát hetente.

2023. júl. 31. 07:48
 13/13 anonim ***** válasza:
Van néhány szak, ami ilyen, mint az orvosi, de a többség egyáltalán nem. Viszont: kinek milyen tanárhoz sikerül kerülnie év közben, mikor kezdesz el tanulni, és milyenek az egyéni képességeid, tanulási módszereid, akaraterőd, az nagyban tőled függ. Van olyan, aki kibukik jogról, és van olyan, aki párhuzamosan elvégez mellette másik szakot. Ez szerintem 2009-ben is pont ugyanígy volt, meg most is. Amúgy, nem kell idegileg szétroppanni. Ha nem bírod, azt gondold át, hogy mit tudnál máshogy csinálni. Nagyon sokan egyszerűen csak nem tudnak jól tanulni, és ami a gimiben jó volt, az egyetemre kevés, ehhez viszont kell egy saját önismeret, önkritika is. Ha meg csak egyszerűen azt látod, hogy bármit próbálsz, nem megy, akkor meg érdemes valami másra váltani, hiszen ha át is bukdácsol valaki valamit kettesekkel, nem biztos, hogy tud majd benne tényleg dolgozni. Az elején azonnal megijedni viszont nem szabad, időt kell hagyni a dolgoknak. Én az egyetemen az első pár hétben amint hazaértem, lefeküdtem aludni, annyira lemerített. Utána belerázódtam, és sikeresen teljesítettem minden tárgyamat az első vizsgaidőszakban.
2023. júl. 31. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!