Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BGE-ről BME-re való átjelentke...

BGE-ről BME-re való átjelentkezés lehetséges már az első félévben? Mennyire vesznek át könnyen a BME-n? Van 1-2 alapozó tárgy ami nincs vagy nem olyan formában van a BGE-n, többi lent

Figyelt kérdés

Nagyon elrontottam a felvételi jelentkezést, nem tudtam időben eldönteni, hogy mit szeretnék, és először a BME nemzetközi gazdálkodást jelöltem meg, azt végül töröltem, mert gazdmenre akarnék inkább menni, mindenképpen BME-re, viszont ugye azt már nem tudtam megjelölni, és nemzetköziről simán válthattam volna félévről gazdmenre, pótfelvin viszont nem hirdették meg egyik képzést sem.

Úgy döntöttem a BGE-re jelentkezem, mert annak a tanterve hasonlít leginkább, azon a Matek 1, és 2 nincs, csak gazdaságmatek, az is csak 1 félév, nem tudom azt mennyire fogadnák el Matek 1-nek, illetve nincs Menedzsment alapismeret sem.

Megfigyeltem a részletes tantervi hálót, és azt vettem észre, hogy a BGE-n nem nagyon van ilyen ráépülési szabály 1-2 tárgy kivételével, arra gondoltam, hogy amik hiányoznak azok helyett megpróbálok néhány tárgyat előre elvégezni, hogy a BME-n majd amikor pótolok, azokkal ne kelljen vesződni.

Van valakinek a két egyetem közötti átjárásban tapasztalata?

A Matek 1 tárgyak el lehet végezni tavaszi félévben is? ( ha esetleg átvesznek az első félév után)

2023. júl. 28. 18:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Nem a BGE-re jártam. Bárcsak. De nem volt elég pontom, hogy hova járok az mindegy most. Nem tudom, kik húzzák le a BGE-t, amúgy szerintem egy nagyon színvonalas intézmény, de eltérhet mások véleménye. A volt főiskolák közül a legerősebb egyébként is.
2023. júl. 28. 21:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Hu, ez kicsit nekem kusza. Most akkor mire vettek fel? Vagy ha nem vettek fel, akkor potfelvetelizel a BGE-re? Es akkor milyen szakra?
2023. júl. 29. 00:17
 13/16 A kérdező kommentje:
pótfelvételizek BGE - gazdálkodás menedzsmentre, és egyelőre az a terv, hogy első vagy második félévtől átjelentkeznék a BME-re
2023. júl. 29. 00:20
 14/16 anonim ***** válasza:
80%
Igy mar ertem. En is azokhoz csatlakozok, akik azt mondjak, hogy ne menj at. A BME-rol nem olvastam tul jokat, mindenhol lehuztak szinte. Az ELTE-rol viszont jokat olvasni, akkor mar inkabb oda menj. Az indul potfelvin. Mondom ezt ugy, hogy BGE-re jarok a PSZK-ra, csak mas szakra. Sok rosszat olvasni, de azert tegyuk azt hozza, hogy nagyon sokan alacsony pontokkal kerulnek be, es az elso evben jo sok embert kiszornak. A targyfelvetelnel latom, hogy szaznal is tobb azoknak a szama, akik lemorzsolodtak masodevre. Matekbol ilyen 70%-os bukasi arany volt, es nem azert mert irrealis elvarasok vannak. En imadok ide jarni, es akik tanulnak oket sem hallom panaszkodni, hogy barcsak mashova mentek volna. Es a gazdmen az tuti, jol atgondoltad? Mik a celjaid vele? En lehet ott is mast valasztanek, de nyilvan ezek a te donteseid. Jol osszezavar itt mindenki. :)
2023. júl. 29. 00:53
 15/16 A kérdező kommentje:

A gazdmenre mondják hogy sokféle mesterre lehet vele menni, olyan átfogó gazdasági szak, ezért is érdekelt, még a nemzetközi gazdálkodáson gondolkodtam de letettem róla.

Te miért nem ajánlod a gazdment?

2023. júl. 29. 09:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Roviden azert, mert tul altalanos kepzest ad. Nem fogod meguszni, hogy a kepzes utan specializalodj valamire.

Nezz meg pl. egy penzugy es szamvitel tantervet a BGE-n meg egy gazdmeneset. Azt fogod latni, hogy amiben elter targyak teren a gazdmen, azok kozul eleg sokat valaszhatokent tudsz teljesiteni psz-en is.

2023. júl. 29. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!