BGE-ről BME-re való átjelentkezés lehetséges már az első félévben? Mennyire vesznek át könnyen a BME-n? Van 1-2 alapozó tárgy ami nincs vagy nem olyan formában van a BGE-n, többi lent
Nagyon elrontottam a felvételi jelentkezést, nem tudtam időben eldönteni, hogy mit szeretnék, és először a BME nemzetközi gazdálkodást jelöltem meg, azt végül töröltem, mert gazdmenre akarnék inkább menni, mindenképpen BME-re, viszont ugye azt már nem tudtam megjelölni, és nemzetköziről simán válthattam volna félévről gazdmenre, pótfelvin viszont nem hirdették meg egyik képzést sem.
Úgy döntöttem a BGE-re jelentkezem, mert annak a tanterve hasonlít leginkább, azon a Matek 1, és 2 nincs, csak gazdaságmatek, az is csak 1 félév, nem tudom azt mennyire fogadnák el Matek 1-nek, illetve nincs Menedzsment alapismeret sem.
Megfigyeltem a részletes tantervi hálót, és azt vettem észre, hogy a BGE-n nem nagyon van ilyen ráépülési szabály 1-2 tárgy kivételével, arra gondoltam, hogy amik hiányoznak azok helyett megpróbálok néhány tárgyat előre elvégezni, hogy a BME-n majd amikor pótolok, azokkal ne kelljen vesződni.
Van valakinek a két egyetem közötti átjárásban tapasztalata?
A Matek 1 tárgyak el lehet végezni tavaszi félévben is? ( ha esetleg átvesznek az első félév után)
Hát nem tudom, én ahogy hallottam, eléggé lebecsülik, és még a ponthatárok is alacsonyabbak szoktak lenni, Corvinusra jó lenne menni, de oda biztos nem vennének át, nincs elég pontom ahhoz.
A BME több szempontból is szimpatikusabb, jobb környéken van, közelebb van hozzám, jókat hallottam a hallgatói közösségről illetve az oktatókról, egyik ismerősöm oda jár, és bementem vele 1-2 tanórára, az is eléggé tetszett, szimpatikusak voltak az oktatók
én nem mondtam egy szóval sem, hogy utálom, csak nem tartom olyan erősnek, mint a többit hallgatói vélemények alapján, illetve a HVG rangsor meg sem említi: [link]
egyébként személyes okom nincs "szabadulni" bármit is szeretnél belelátni a történetbe :D leírtam, hogy még csak most felvételiznék, tehát gyakorlatilag oda sem járok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!