Felvételizők, egyetemre jelentkezők, hány pontotok van?
Nekem 462 lett. Elégedett vagyok vele, de sikerülhetett volna jobban is.
Fogorvosira jelentkeztem
480
De rosszak voltak a jegyeim es duplaztam a matekot es a fizikat.
Minden mas erettsegim(angolon kivul) kaga lett
#8: Te most viccelsz, ugye?
Az emberek általában nem tantárgyak alapján választanak szakot, hanem az alapján, hogy milyen munkában képzelik el magukat. Attól, hogy valaki orvos szeretne lenni, egyáltalán nem biztos, hogy a biológia minden ága érdekli és jó belőle, sőt olyan szaktársaim is vannak orvosin, akik alapból inkább humán beállítottságúak, de az orvosi volt az álmuk, ezért nem mehettek emelt törire az emelt biosz helyett.
Az sem mellékes, hogy kötelező-e az adott szakra két emelt, vagy az egyik követelmény lehet középszintű is. Ugyanis középszinten magas százalékot elérni (bármilyen tárgyból, beállítottságtól függetlenül) nevetségesen egyszerű, ami mellé ha mondjuk van egy felsőfokú nyelvvizsgád, akkor máris sokkal magasabb pont fog kijönni, mint két emelttel.
Most a kedvedért kiszámíttattam a felvis pontkalkulátorral, hogy az én eredményeimmel pszichológiára mennyi pontom lenne és képzeld, 15 ponttal több jött ki mint orvosira. Pusztán azért, mert pszichora a kémia emelt helyett (ami amúgy egyáltalán nem sikerült rosszul, de meg se közelíti még a legrosszabbul sikerült közepemet se) lehet vinni az angol/magyar/töri közepet+nyelvvizsgát.
De ha maradunk a te elméletednél (ami szerint ugye minden tárgy ugyanolyan nehézségű) és megnézzük a korábbi érettségi statisztikákat, akkor elvileg azt kéne látnunk, hogy az emelt biológia, meg az emelt angol országos átlaga kb megegyezik, ugye? Ez esetben szerinted mégis mi okozhatja azt a különbséget, hogy az emelt angol átlaga több mint 10%-kal magasabb, mint az emelt biológiáé? (Költői kérdés volt, nem kell válaszolni, csak gondolkodj el rajta..)
Ha a fentieket átgondoltad és még mindig úgy gondolod, hogy ennek a kérdésnek van bármi értelme, akkor nekem nincs több hozzáfűznivalóm..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!