Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felvételizők, egyetemre...

Felvételizők, egyetemre jelentkezők, hány pontotok van?

Figyelt kérdés
Elégedettek vagytok vele? A korábbi évek átlagos ponthatárait eléritek ezzel ott, ahová jelentkeztetek?

2023. júl. 2. 18:31
A kérdező szavazást indított:
Nem éri el a 280-at
280-309
310-339
340-369
370-399
400-429
430-459
460-489
490 vagy még több
49 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
13%
22
2023. júl. 2. 19:01
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
403, diploma alapján lett számolva mert nem akartam infó érettségit tenni. Nem a legjobb eredmény, de eddigi években 320-350 körül volt a ponthatár úgyhogy nem aggódom.
2023. júl. 2. 19:47
 3/16 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy 400 alatti szavazat még egy sem jött. Holott az elmúlt hetekben minden napra jutott pár ilyen "301 pontom van, vajon felvesznek-e az ELTE jogász / SOTE ált. orvos szakán ANA képzésre" kérdés. De ha mindenkinek minden ilyen jól sikerült, akkor gratulálok! Csak így tovább!
2023. júl. 2. 19:52
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
450
2023. júl. 2. 20:16
 5/16 anonim ***** válasza:
81%
Szakok megnevezése nélkül semmi értelme nincs ennek a kérdésnek, mert míg pl pszichológiára a 440 pont rossznak számít, addig egy orvosi/mérnöki szakra ennyivel már azért jó eséllyel be lehet kerülni. (Emelt angolon 95%-ot elérni nem nagy kunszt, emelt kémián/matekon viszont nagyon kevés embernek szokott ugyanez összejönni és ugyebár a pontok nagyrészt attól függnek, hogy milyen lett az a 2 érettségi, ami a szakra követelmény.)
2023. júl. 2. 20:41
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

Nekem 462 lett. Elégedett vagyok vele, de sikerülhetett volna jobban is.

Fogorvosira jelentkeztem

2023. júl. 2. 22:12
 7/16 anonim ***** válasza:
82%

480

De rosszak voltak a jegyeim es duplaztam a matekot es a fizikat.

Minden mas erettsegim(angolon kivul) kaga lett

2023. júl. 2. 22:41
 8/16 A kérdező kommentje:
#5 ezzel csak részben értek egyet. Mindenkinek az tűnik könnyűnek, ami őt érdekli, amiben ő jó. Egy reál érdeklődésű embernek nem nehezebb matekból vagy fizikából jó eredményt elérnie, mint a humánosnak történelemből vagy magyarból. És nyilván mindenki olyan irányba megy tovább, amihez van affinitása, ahol tud érvényesülni. Úgyhogy ilyen szempontból ha nem is teljesen objektív mérőszám az elért pont, de azért nem is a "semmi értelme nincs" kategória.
2023. júl. 2. 23:11
 9/16 anonim ***** válasza:
28%

#8: Te most viccelsz, ugye?

Az emberek általában nem tantárgyak alapján választanak szakot, hanem az alapján, hogy milyen munkában képzelik el magukat. Attól, hogy valaki orvos szeretne lenni, egyáltalán nem biztos, hogy a biológia minden ága érdekli és jó belőle, sőt olyan szaktársaim is vannak orvosin, akik alapból inkább humán beállítottságúak, de az orvosi volt az álmuk, ezért nem mehettek emelt törire az emelt biosz helyett.

Az sem mellékes, hogy kötelező-e az adott szakra két emelt, vagy az egyik követelmény lehet középszintű is. Ugyanis középszinten magas százalékot elérni (bármilyen tárgyból, beállítottságtól függetlenül) nevetségesen egyszerű, ami mellé ha mondjuk van egy felsőfokú nyelvvizsgád, akkor máris sokkal magasabb pont fog kijönni, mint két emelttel.

Most a kedvedért kiszámíttattam a felvis pontkalkulátorral, hogy az én eredményeimmel pszichológiára mennyi pontom lenne és képzeld, 15 ponttal több jött ki mint orvosira. Pusztán azért, mert pszichora a kémia emelt helyett (ami amúgy egyáltalán nem sikerült rosszul, de meg se közelíti még a legrosszabbul sikerült közepemet se) lehet vinni az angol/magyar/töri közepet+nyelvvizsgát.

De ha maradunk a te elméletednél (ami szerint ugye minden tárgy ugyanolyan nehézségű) és megnézzük a korábbi érettségi statisztikákat, akkor elvileg azt kéne látnunk, hogy az emelt biológia, meg az emelt angol országos átlaga kb megegyezik, ugye? Ez esetben szerinted mégis mi okozhatja azt a különbséget, hogy az emelt angol átlaga több mint 10%-kal magasabb, mint az emelt biológiáé? (Költői kérdés volt, nem kell válaszolni, csak gondolkodj el rajta..)

Ha a fentieket átgondoltad és még mindig úgy gondolod, hogy ennek a kérdésnek van bármi értelme, akkor nekem nincs több hozzáfűznivalóm..

2023. júl. 3. 02:05
 10/16 NTBS ***** válasza:
52%
Egy sem, mert nem felvételizek.
2023. júl. 3. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!