Pályakezdő pedagógusként mennyire könnyű elhelyezkedni?
Most végeztem tanító szakon, viszont még nincs állásom a következő tanítási évre.
Milyen esélyt láttok arra, hogy sikerül elhelyezkednem ezen a területen?
Még csak most fogja a tankerület feltenni az álláslehetőségeket, viszont folyamatosan az az érzésem, hogy már mindenhová megvan a "befutó", én pedig munkely nélkül maradok.
'viszont folyamatosan az az érzésem, hogy már mindenhová megvan a "befutó"'
. Ezt a fantasztikus megérzést mire alapozod?
Egyébként függ attól, hogy merre keresel munkát. Egyébként pályakezdőt akkor vesznek fel elsősorban, ha nem találnak tapasztalt kollégát, főleg mivel macera van a mentirálással. Vagy akkor ha megelégelik a sok kiégett öreget, akik egymásnak adják a kilincset, és úgy gondolják, egy fiatal, még energiával és lendülettel kitart legalább addig, amíg elmegy szülni.
Van ugye a közigállás.hu vagy mi, ahol meg vannak hrídetve a pedagógus pozíciók. Nyugodtan jelentkezz bármelyikre. Ha nem csak adminisztratív okokból lett meghírdetve, azaz már le van zsírozva, hgoy ki megy oda, akkor szinte garantált, hogy felvesznek. Egyszerűen nincs verseny a helyekért, hisz emberhiánnyal küzd jóformán minden hely.
Sőt, egyébként ha pl gyógypedagógus végzettséged van és egy számodra szimpatikus intézményben meghírdetnek egy helyet, de nem azzal a szakiránnyal ami neked van, akkor is pályázd meg nyugodtan. Páromat is simán felvették látás-tanak szakiránnyal autista szakirányú pozícióra, mert 1 éve hírdették és még jelentkező sem volt a helyre:D
Ennyi előnye van a jelenlegi helyzetnek. Bárhova mész az országban, szinte biztos, hogy találsz munkát:D
Pillanatok alatt találsz magadnak állást. A facebokon a pedagógus állás csoportban írd ki az üzenőfalra hogy tanítónő állást keres Piripócson és kapod az ajánlatokat.
Én is tudok egy tanítói állást Budapesten a 11. kerületben.
Könnyű, pályakezdőként azonnal kezdtem a diplomám kézhez kapása után 2 nappal. Nem igaz, hogy nem szeretik a pályakedzőket, pont hogy szeretik, mert kva olcsón megússza a tankerület egy-egy álláshely betöltését.
A mentorálással meg ne izgulj, nem fognak sokat törődni, kábé le sem szarnak, nemhogy mentorálnak :D
Amúgy kiküldheted egy jobb iskolának is az önéletrajzod, megkérheted, hogy a tankerülethez továbbítsák, akkor a környéken tuti találnak neked helyet.
Más kérdés, hogy mi a fészkes francért akarnál elkezdeni tanárként dolgozni a jelenlegi helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!