Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha visszavonom a jelentkezésem...

Ha visszavonom a jelentkezésemet felvin akkor pótfelvételizhetek?

Figyelt kérdés
Vagy elég azokat a szakokat törölni ahova biztos, hogy felvételt nyernék?

2023. jún. 21. 00:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Senkit nem érdekel a bölcsészkedésed. Elemezgetheted azt az egy mondatot oldalakon keresztül, a gyakorlatban akkor is úgy van, hogyha visszavonja a februári jelentkezését, akkor mehet pótfelvételizni.

Ha téged ez ennyire zavar, akkor írj a felvinek, hogy javítsák ki a tájékoztatót.

2023. jún. 21. 16:08
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

"Senkit nem érdekel a bölcsészkedésed."

Több kultúra van benne, mint ebben az arroganciával megírt kommentedben. Ez meg nem bölcsészkedés, hanem szövegértés, és szomorú, hogy ennyire nem megy sokaknak az értő olvasás. Valószínűleg sosem jártál olyan egyetemre, ahol a kritikus gondolkodást el tudtad volna sajátítani, különben nem az arrogáns kommentedet kellene olvasnom. Képzeld, egyetlen szakaszt jogon nemhogy fél oldalon keresztül elemeznek, mint én, van, hogy 15 oldalnyi értelmező elemzést kap egy 5 szavas jogszabályi szakasz, mert ez fejleszti ki benned a kritikai, értelmező gondolkodást.

"Elemezgetheted azt az egy mondatot oldalakon keresztül, a gyakorlatban akkor is úgy van, hogyha visszavonja a februári jelentkezését, akkor mehet pótfelvételizni."

Értem, már megint az arrogancia, csak tudnám mire. Ha megfigyeled, én egyetlen kommentre sem reagáltam ennyire erőltetett hangvételben. El kellene gondolkodni rajta, ha belőled ekkora frusztrációt vált ki, hogy leírtam értelmesen, hogy az a mondat nem azt jelenti, amit ráhúzott valamelyik válaszoló, akkor valahol belül vannak a gondok. A hármas eleve trágár módon nekiállt az előtte szólónak. Kultúrált hangnemben is lehet közölni, hogy "ne haragudj, nem így van, nézz utána kérlek!" Erre ezzel - az ezek szerint hibásan megfogalmazott mondattal - érvelve akarta bizonyítani az igazàt. Én csak erre reagáltam, hogy hiába hurrogta le azt a válaszolót, az a mondat nem azt jelenti, amit bizonyítani akart vele. Ha valaki ilyeneken felhúzza magát, ott tényleg vele van a baj, ezt minden okoskodás nélkül írom. Már eleve ez a sok frusztráció, ahogy egyik felhasználó nekiáll a másiknak ezen az oldalon, az is fura. Egyébként egyáltalán nem a gyakorlatot kérdőjeleztem meg, hogy úgy van-e, szóval ezt is félreértetted.

"Ha téged ez ennyire zavar, akkor írj a felvinek, hogy javítsák ki a tájékoztatót."

Valóban zavar a pontatlan megfogalmazás, ettől függetlenül nálam ennyiben kimerült, hogy itt leírtam, és itt be is van fejezve, törlöm is a kérdést a listámból, hogy az értesítéseket se lássam. Frusztrált, erőltetett, személyeskedő válaszokra nem vagyok kíváncsi a továbbiakban, bár a felvi indokló üzenetét szívesen elolvastam volna, mivel magyarázza, hogy a hivatalos tájékoztatója nem azt jelenti, ami a gyakorlatban megvalósul.

2023. jún. 21. 16:59
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utánaolvastam és tényleg lehet így pótfelvételire jelentkezni. Nem tudom miért kellett túlbonyolítani.
2023. jún. 21. 18:07
 14/14 anonim ***** válasza:
37%
Na ezért nem kérdezek lassan a gyakorikérdéseken semmit...
2023. júl. 5. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!