BME 0 fizika tudással?
BME gépészmérnökire mennék.
Néztem a követelményeket, és elfogadják a történelmet meg a magyart is. Emelt töriznék(kell 1 emelt), matekból csak közepet tennék jövőre kb ilyenkor.
Viszont 0 fizika tudásom van. HA, úgy adódna, hogy felvesznek akkor nyílván próbálnék magamtól ismételni, átnézni a gimis fizikát, de ilyen gyér tudással, h kb gőzöm sincs mi az az elektron, lehetséges bent maradni?
Szerintem a kellő szorgalmam megvan hozzá ,azzal nincsen baj, de elmagyarázzák(vagy legalább átvesszük[ha nem annyira segítőkész a tanár]) az elejétől?
Mondjuk lehet, hogy fel se vesznek, de az más kérdés xd
"elfogadják a történelmet meg a magyart is"
De miért???? :(((
11
Ebben van valami. Én végig 5-ös voltam fizikából is középiskolában, de az egyetemen alig tudtam teljesíteni, mert inkább jelentett hátrányt egy csomó beidegződés, mint bármiféle előnyt.
"totál más szemlélettel, mint amit a középiskolában mantráznak a gyerek fejébe"
Csak úgy dióhéjban mégis mi a különbség a kettő között?
17: középiskolában a mechanika kimerül abban kb hogy v=s/t, a=v/t meg F=m*a, ami egy végtelen nagy leegyszerűsítés. Alig esik szó arról, hogy a mechanikában valójában vektorokkal és mátrixokkal számolunk, a legtöbb feladat gyakorlatilag képletbehelyettesítés, meg 2 szám összeszorzása :D
Az alkalmazott mechanika az valójában kőkemény lineáris algebra. A műszaki mechanika tanszéken így állnak hozzá az elejétől fogva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!