Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Angol szóbeli érettségin hány...

Angol szóbeli érettségin hány pont kell a ketteshez?

Figyelt kérdés

Szóval hány pont kell hogy ne bukjak meg?😕

42 pontom lett az írásbelin.

2023. jún. 15. 12:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Levezettem neki ugyan úgy és ennyit ír hogy “sajnos nem minimum 8 pontot kell szerezned”😡😡
2023. jún. 15. 16:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

És mi lenne, ha ennyi tipródás után nem mendemondákra adnál, hanem végre megnéznéd a hivatalos forrást?

Milyen esetben lesz a középszintű vizsga eredményes?

A vizsgázó teljesítményét a pontszámok százalékban és osztályzatban történő kifejezésével minősíteni kell. A teljesítmény százalékban történő kifejezésekor a számítást csak az egész szám megállapításáig lehet elvégezni, tizedesjegy nem állapítható meg. Ha egy vizsgatárgy vizsgája több vizsgarészből áll, a vizsgázónak minden vizsgarészből legalább tizenkettő (12) százalékot kell teljesítenie ahhoz, hogy a vizsgatárgyból a teljesített százalékérték alapján legalább elégséges osztályzatot kaphasson. Ha a vizsgázó valamelyik vizsgarészből nem éri el a 12 százalékot, a többi vizsgarész eredményétől függetlenül az érettségi vizsgájára elégtelen eredményt kap.

Az érettségi vizsga során a vizsgázók az írásbeli és a szóbeli vizsgarész során nyújtott teljesítményükre pontszámokat kapnak, ezeket összeadják, és így határozzák meg a teljes vizsga százalékos eredményét.

Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 41. § (3) bekezdése alapján középszintű érettségi vizsga esetén az elérhető pontszámok százalékos teljesítésének osztályzatban történő kifejezése a következő:

a) 80-100% elérése esetén jeles (5),

b) 60-79% elérése esetén jó (4),

c) 40-59% elérése esetén közepes (3),

d) 25-39% elérése esetén elégséges (2),

e) 0-24% elérése esetén elégtelen (1).

[link]

2023. jún. 15. 17:39
 13/21 A kérdező kommentje:

Megnéztem 1000 helyen.

Mindenhol 12%-ot írnak.

33 pontot lehet összesen szerezni az angol szóbelin, annak a 12%-a 4 .

NEM 8. Ilyet sehol nem olvastam és tavaly is azt mondta az angol tanár, hogy 4 pont ha már meg van, akkor meg van a 2-es.

Főleg hogy magániskola.. 35 ezret fizettünk az angolra hogy érettségizni tudjak (mivel tavaly halasztottam az angolt) nehogymár ez miatt elbukjam… nem kevés pénz.

2023. jún. 15. 17:52
 14/21 A kérdező kommentje:

Ő pedig azt írja, hogy ha nincs meg a 8 pont akkor megbukok…

Holott az már 24% nem 12…

2023. jún. 15. 17:54
 15/21 A kérdező kommentje:
És mivel az írásbeli 42 pontos lett, így összesen már bőven meglenne a 25% akkor is ha 4 pontom lenne…
2023. jún. 15. 17:57
 16/21 anonim ***** válasza:
59%

"Megnéztem 1000 helyen."

Nem 1000 helyen kell megnézni, hanem az Oktatási Hivatal honlapján, hiszen az Oktatási Hivatal szervezi a vizsgát, ő küldi az érettségi elnököt is, akinek az lesz a dolga, hogy a törvényességet felügyelje - mégpedig nem holmi mendemondákból kiindulva, hanem az írott szabályozásból, amire ott van a hivatkozás azon a linken, amit az előbb beraktam.

"Ő pedig azt írja, hogy ha nincs meg a 8 pont akkor megbukok…"

És erre te? Tovább gyötröd magad, ahelyett, hogy legalább feltennéd neki a kérdést, hogy ez őszerinte hol van leírva (ha már az OH-nak nem hiszel...)?

2023. jún. 15. 19:09
 17/21 A kérdező kommentje:

Persze, nem merek vele vitatkozni mert akkor aztán úgy leszek kezelve…

De ezt így meg nem érzem igazságosnak…

2023. jún. 15. 19:16
 18/21 anonim ***** válasza:

Mit nem érzel igazságosnak? Azt, hogy nincs képben? :DD Ő csak egy mezei angoltanár, nem ő lesz az elnök. Ha mostanában nem nagyon volt bukás közelében levő diákja, talán utána se nézett, csak úgy mondott valamit. Vagy direkt azért mondott többet, nehogy a 4 pontot célozd meg, és még annyi se jöjjön össze. Tökmindegy, hogy miért mondta, az a lényeg, hogy nem úgy szól a szabályozás. Ebben mi nem igazságos?

Ne ezen agyalj, hanem tanuljál! És tényleg ne a 4 pontot célozd meg, hanem a 14-et!!!

2023. jún. 15. 19:19
 19/21 A kérdező kommentje:

Tanulok is amennyit csak tudok, csak attól félek, hogy ezért fogok megbukni :(

Már harmadjára állítja hogy 8 pont kell, ezért szerintem nem csak elnézte :(

Attól felek, hogy lesz mondjuk 7 pontom és megbukok.. vagy hogy póttételt kell húzzak és ott már tényleg nem mindegy, hogy 16, vagy 8 pontot kell szerezzek ha megfelezi :(

2023. jún. 15. 19:34
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
#19: ez nem így megy. Akkor szabálytalan az egész, márpedig az érettségi elnök is ott lesz, és ő huzat póttételt. Márpedig ő képben van, mennyit kell elérni.
2023. jún. 15. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!