Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárok, mennyire felel meg a...

Tanárok, mennyire felel meg a valóságnak, amit a Krétába írtok? Pintér csak statisztikákat lát!

Figyelt kérdés

Pintér statisztikákból dolgozik! Valóban kiderül a Krétából, hogy hány óra marad el (a digitális mérések miatt, az érettségik miatt, osztálykirándulások miatt, stb.), hogy hány órán nincs szakszerű helyettesítés, hogy hány órát dolgoztok még nap mint nap a tanórákon kívül és mi mindennel töltitek olyankor az időtöket?

Tudom, hogy még sokkal több adminisztrációt jelent, ha nem csak annyit írunk be, hogy "készülés az órákra" meg hogy "tanulók munkájának értékelése" (bár ezzel a két kategóriával minden le van fedve tulajdonképpen), de nem kellene komolyabban venni, ha mást nem látnak a munkánkból, csak a táblázatokat?

Nálunk még a digitális mérések miatt se jelennek meg elmaradó órák a Krétában, pedig eleve előírás, hogy a mérések napjára más tanóra nem szervezhető azoknak se, akik csak 2 x 45 perc mérésen vesznek részt aznap, csak annyit írunk be minden (valójában elmaradó) órához, hogy "mérések", de ezek nincsenek elmaradó órának jelölve, hanem rendesen számozott órák, mintha meg lettek volna tartva. Aki elolvassa, hogy mi volt az óra anyaga, annak feltűnhet, hogy hogyhogy mondjuk történelemórán "mérések", de odáig Pintér és csapata nyilván nem jut el, csak azt nézik, hogy na "hány óra maradt el? sehány, tök jó". Ebből pedig azt szűrhetik le, hogy tök jó ez a sok mérés, a világon semmiféle fennakadást nem jelent! Meg hogy tök jó, hogy a közoktatás intézi a felsőoktatási felvételiket, nem úgy, mint a kétszintű bevezetése előtt, amikor az egyetemekre mentek írásbelizni is meg szóbelizni is azok, akik be akartak kerülni a felsőoktatásba, mert ha nem írjuk be, hogy hány óra maradt el amiatt, hogy délelőtt tele volt az épület nem csak közép- hanem emelt szinten érettségizőkkel is, délután meg nem volt megtartva mind a 6-7-8 óra, hanem csak mondjuk 3, 4 vagy max. 5, akkor nincs is itt gond, jó ez így.

Nem értem, miért nem írjuk be, hogy elmaradt egy óra, ha valójában tényleg elmaradt. Azért, mert akkor kevesebb pénzt kapna az adott tanár arra a hónapra, hiszen nem tartotta meg az összes óráját? Na de ha helyette más dolga volt, pl. a méréseken felügyelni, akkor mégsem dolgozott kevesebbet, csak mást! Vagy azért nem írjuk be, mert akkor be kéne pótolni az elmaradt órákat később? Vagy miért?

Nálatok hogy van ez?

2023. máj. 25. 07:10
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Nem hinném, hogy kötelessége gondoskodni azokról az óráiról, amelyek akkor vannak, amikor ő ott sincs az iskolában, mert érettségiztet. "

Márpedig kötelessége gondoskodni, ha akar fizetést. Igaz jogszabály erről nincs. Ha elmaradt órák lennének akkor mire kapná meg a fizetést? Ha nincs fizetés akkor a kutya sem menne el érettségiztetni. Pár éve még arról írtál ki kérdést, hogy mekkora szemét a Jeriko gimi mert nem engedi el a tanárokat érettségiztetni.

Az érvényes tanítási nap Pintérék és a diákok érdeke. Képzeld el, hogy mennyire lennél népszerű ha az érettségiztetés miatt elmaradt órákat június 15 után be kellene pótolni (erre ad lehetőséget a státusztörvény).

Ha már itt tartunk akkor azon miért nem vagy felháborodva, hogy a bizonyítványba beírt tantárgyi óraszámok nem egyeznek meg a KRÉTÁban lévő beírt óraszámokkal.

Én kiszállok ebből az értelmetlen vitából. De azért azt elárulhatnád, hogy miért is van a bögyödben a Jeriko és a dirije Bokori.

2021-ben az ELTE PPK-n az egyik gyakorlaton a kérdéseidet elemeztük ki. Ne tud meg mit kaptál ott. :)

Béke veled!

2023. jún. 10. 23:26
 22/22 A kérdező kommentje:

"Márpedig kötelessége gondoskodni, ha akar fizetést. Igaz jogszabály erről nincs. Ha elmaradt órák lennének akkor mire kapná meg a fizetést?"

Akkor ne kapjon rá fizetést, oké, hiszen úgyis megkapja az érettségiztetésre kifizetett pénzt, és nem a tanórát tartotta meg, hanem érettségiztetett, tehát valójában az érettségiztetésért jár neki a pénz, nem a tanóráért. Vagy azért mondod, hogy gondoskodnia kell a tanóráról is, mert dupla pénzt kap? Úgy már értem.

"Pár éve még arról írtál ki kérdést, hogy mekkora szemét a Jeriko gimi mert nem engedi el a tanárokat érettségiztetni."

Az nem én voltam.

Nálunk épp az a gond, azért marad el egy csomó óra, azért tervezhetetlen, hogy melyik lyukasórámban fogok dolgozatot összeállítani, melyikben fogok javítani, melyikben fogom a többi órámat előkészítni, stb., mert nagyon is elengednek mindenkit érettségiztetni, és ebből adódik egy csomó helyettesítés, csoportösszevonás, teremcsere, stb., és így még azoknak is felborul a napjuk, akik nem érettségiztetnek - ráadásul meg sem jelenik ez sehol a Krétában, így Pintérék azt hiszik, hogy minden rendben: zavartalanul folyik a tanítás is, miközben az érettségikkel sincs semmi gond...

"Ha már itt tartunk akkor azon miért nem vagy felháborodva, hogy a bizonyítványba beírt tantárgyi óraszámok nem egyeznek meg a KRÉTÁban lévő beírt óraszámokkal."

Azon is fel vagyok háborodva.

"azt elárulhatnád, hogy miért is van a bögyödben a Jeriko és a dirije Bokori. 2021-ben az ELTE PPK-n az egyik gyakorlaton a kérdéseidet elemeztük ki. Ne tud meg mit kaptál ott. :)"

:))) Mondom, hogy az nem én voltam. De milyen tantárgy az, aminek a keretében ilyenekről szó esik? Mert az én tanárképzésemből az ilyesmi simán kimaradt.

2023. jún. 11. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!