Kozepes gimnaziumokrol honnan lehet tudni hogy melyik mennyire jo? Az eredmenyeket szinvonalat statisztikakat osszehasonlitai?
Neked mit jelent az, hogy jó gimi?
Az, hogy a gyerek este 10-ig tanul, és mégis csak hármasra értékelik a tudását, ellenben minimum doktori fokozata van minden ott tanító tanárnak? Vagy az, hogy 100 %-os érettségiket tesznek a gyerekek? Vagy az, hogy 12. év végére letesznek 2 nyelvvizsgát? Vagy az, hogy jó a közösség, motiválók a tanárok, és a gyerek szeret oda járni?
Én nem hiszek abban, hogy vannak jó iskolák. Vannak jó tanárok és vannak rosszak. És mindegyik iskolában van ilyen is és olyan is. És a mostani helyzetben elég nagy a fluktuáció is az alacsony fizetések miatt.
Nyilván a pesti elitgimnáziumok könnyen villognak, ha 90 pontos felvételivel és kitűnő bizonyítvánnyal versenyeznek a gyerekek a bejutásért. A statisztikák nekem semmit nem mondanak. Nincs benne az, hogy a gyerekek honnan indultak, és hova vitte őket az iskola, és hogy mennyit jártak különtanárhoz a gyerekek, hogy ezt az eredményt elérjék.
Én érdeklődnék ismerősöktől, hogy a gyerek hogy érezte magát az iskolában, és milyen lett a felvételi.
Itt a rangsorolóban nézd meg! Az oldalt folyamatosan töltik fel amúgy.
Más eredményt kapsz ha 2014-2021 közötti vagy ha pl. 2019-2021 közötti eredményeket nézel.
1-es vagyok, a 3-as a szívemből szólt. Én egy elitgimnáziumba jártam. Éjjel-nappal földrajzot meg törit tanultam, mert abból elég állat volt a tanár. Ráadásul már 9.-ben eldöntötte,ki hányast fog kapni. Bár 12.-ben jól jött, amikor az érettségi tételeket kellett leírni, volt, hogy szimpla hülyeségeket írtam le, aztán 4 volt az is.
Matekból minden évben a tanár úr diákjai nyerték az OKTV-t, viszont az átlag diák agyához képtelen volt leereszkedni. Szinte mindenki különtanárhoz járt.
A nyelvtanítás pocsék volt, az szerintem most is mindenhol lutri, hiszen a nyelvtanárok hamar feladják, és inkább elmennek jobban fizető állásba. Nálunk aki nyelvvizsgát akart, mindenki magántanárhoz járt.
A felvételi tantárgyakból szintén magántanárhoz jártam 12.-ben.
Ezek után persze nagyon jó lehetett az iskola statisztikája, de egyáltalán nem az ő érdemük volt.
Kár, hogy az nincs benne a statisztikákban, hogy hány diák járt magántanárhoz, és milyen tantárgyakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!