Kérdés egyetemről. Segítesz?
Figyelt kérdés
Szóval, mindenki azt mondja hogy az egyetemi felvételin csak a pontokat nézik az érettségiről, de ez mennyire igaz? Pl. Ha mindenem szinte tökéletes, van 2 felsőfokú nyelvvizsgám, és sikerült elérni a szükséges pontszámot, de mondjuk a matekom 2-es, így is felvesznek? (Tegyük fel egy olyan egyetemre ahol nem igazán szükséges a matek.)2023. máj. 18. 09:15
1/4 anonim 

válasza:

Én úgy tudom, h %-ot néznek 2 választott tárgyból. De szerintem még akár ez egyetemenként is eltérő lehet.
Talán az évvégiknél megy a jegy
Az érettségin a %
E kettő adja a hozott pontokat
és rájön az extra;
emelt érettségi, nyelvvizsga, stb.
ez a szerzett pont
a kettő együtt az összpont, ami alapján megy a rangsorolás
3/4 anonim 

válasza:

1 dolog számít: mennyi pontod van. Nem kell túlbonyolítani. A pontszámításhoz, meg minden egyéb infóhoz NAGYON melegen ajánlom a felvi.hu-t
4/4 anonim 

válasza:

Mikor ki jönnek a ponthatárok csak az számít, hogy megvan-e az a adott pont vagy a fölött vagy, akkor felvettek, ha az alatt vagy akkor nem vettek fel. Mást nem néznek.
Egy humán szakon a matek az csak nagyon kis mértékben számít, 1-2 pontok múlnak rajta.
Ráadásul ha jól tudom idén már a jogszabályi minimumpontszám is el lesz törölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!