Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Államilag finanszírozott BGE...

Államilag finanszírozott BGE vagy önköltséges (ösztöndíjas) Corvinus?

Figyelt kérdés
Hogy is működik ez az ösztöndíjas dolog? A tanulmányi eredményeimen alapszik, hogy megkapom-e vagy sem? Ja és ha bejutok egy államilag finanszírozott szakra kaphatok mellé ösztöndíjat? Ha igen, akkor azt bármire elkölthetem?

2023. máj. 16. 19:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Nyilván nem rossz egyetem a BGE vagy az ELTE, de közgazdaságtanból akkor is nehezen összehasonlítható a BCE-vel."

Könnyen összehasonlítható. A Corvinusnak van két KÖZgazdasági szakja (GPME és AK), a másik kettőnek egy sincs. Game over. :)

"10-ből 9 érettségiző, aki eléri a 450 pontot, az a BCE-re megy, egyértelmű, hogy a legtehetségesebb diákok oda járnak."

Szerintem ez igaz.

"10-ből 7 kezdő a McKinseynél (nem mintha odalennék a cégért, de a fiatal közgazdászok nagyrésze oda akar bejutni) szintén BCE-s."

Erről nincs pontos statisztikám (neked van?), de ők nem GPME és AK-sok? Csodálkoznék, ha kermark szakosokkal lenne tele a McKinsey.

"A magyar nagyvállalatok vezetőinek is a túlnyomó többsége Corvinusos"

Szerintem ez viszont nem igaz. Neked van erről statisztikád, vagy ez csak wishful thinking? Én időnként belenézek a vezetők életrajzába, és nem ugrik ki a Corvinus mint domináns hely. Ellenben a PSZF (a BGE egyik elődje) igen, és a marketing szakmában is jelentéktelen a Corvinusosok jelenléte. Úgyhogy hajlamos vagyok azt gondolni, hogy itt túlzol.

"az Erasmusnál sokkal erősebb double degree programja van mesteren CEMS néven"

Ez is igaz. Az Erasmus viszont benne van a CV-ben, és mehetsz akár két top 10 egyetemre is (KU Leuven és ilyen helyekre). Összességében a CEMS-et a CEMS-esek tartják nagy számnak, más nem.

"attól még el lehet ismerni, ha valamelyik jobb"

Elismerem, hogy a Corvinusnak jobb diákanyaga volt eddig, mivel a legtöbben ezt írták be elsőnek, illetve, hogy van két nagyon jó szakja (GPME és AK), ami máshol nincs. Illetve benne van a CEMS programban, amiről leginkább a CEMS alumnusok tudják, hogy mi az.

Azt azonban várjuk meg, hogy a Corvinus alapítványi volta, illetve amiatt, hogy pl. nem lehet hozzájuk marketing alapszakra menni (wtf) mennyiben változtatja majd meg a hallgatóság összetételét.

2023. jún. 11. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!