Ha átsorolnak állami ösztöndíjról önköltségesre, utána már nem lehet visszakerülni?
Ugye tudom, hogy 2 aktív félév összesített súlyozott átlagaként számolva kell elérni a min. 3mas átlagot és a 36 kreditet. De ha pl az egyik évben ez nem sikerül és 1 év önköltséges év után megvan a 3mas átlag, akkor megint visszakerülhetek államira, vagy azontúl végig fizetni kell? Valamint, az önköltséges év alatt van esély valamilyen tanulmányi ösztöndíjat kapni, hogy ne kelljen az egész összeget kifizetni? Ha igen, hanyas átlag szükséges ehhez?
Köszi a segítséget!
Ha beadod a kérvényt és elfogadják, ergo van szabad hely államin és megfelelsz a feltételeknek, akkor vissza tudsz kerülni.
Önköltségesként nem jár tanulmányi ösztöndíj. Tudsz részletfizetést kérni.
Vissza lehet kerülni, nekem sikerült is, és utólag visszautalták az idei félév díját. :) (mert csak októberre bírálták el a kérvényt)
Én egyszerre beadtam egy mérséklési és egy visszasorolási kérvényt is annak reményében, hogy az egyiket hátha pozitívan elbírálják. Meg kell próbálni mindenképp, nekem bevallom őszintén nem volt olyan hű de jó átlagom az előző félévben, a kreditjeim rendben voltak. Nem tudom végülis ez hatott-e pozitívan, én egy csomó anyagi indokot is felhoztam, csatoltam a bizonyítékokat, elvileg csak a tanulmányaidat nézik, de nekem tényleg nem volt olyan kiemelkedően jó az átlagom, így ezért gondolom, hogy talán az anyagi helyzetemet is figyelembe vették. :D Mindenesetre mindent meg kell próbálni, veszíteni nem veszíthetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!