Aki szabad bölcsészetet tanul, az tudna mesélni, konkrét részletekbe menően, hogy tulajdonképpen milyen egy félév, mit kell megtanulnia, mit csinál?
Én a KRE-re jártam két félévet, mielőtt otthagytam. Ez kb. 4-5 éve volt.
A felvin azt írták, hogy lehet specializációnak választani a színházi tanulmányokat, de képzés közben derült ki, hogy mégsem és muszáj választanunk a vallás, a filozófia és a művtöri közül és csak azon felül választhatjuk a színházat, ha marad időnk rá. Szóval olyan, mintha a színházi tanulmányokat használták volna csalinak, mert különben alig járna oda valaki. A csoportunk minimum fele a színház miatt jelentkezett és eléggé csalódottak voltunk, amikor kiderült a dolog.
Amiből sok volt az a filozófia és a vallás. Erről a két területről volt a legtöbb tárgyunk. Ha valaki ezek miatt megy vagy esetleg a művtöri miatt, akkor nagyon jól fogja érezni magát.
Viszont más egyetemeken más a szabad bölcsész szak fókusza. Mivel máshol nincs vallás, lehet hogy több a filozófia vagy művtöri. Ami biztos, hogy a filozófia ennek a szaknak a szíve. Szóval csak akkor menj, ha az nagyon érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!