Mentőtiszti szak, vélemények?
Figyelt kérdés
Mentőtiszti szakról érdekelne lehetőleg egy olyan ember véleménye, aki oda járt. Hogy néz ki a szorgalmi időszak, illetve mennyire húzós a vizsgaidőszak? Megéri a képzés összesésgében, illetve milyen az orvosihoz viszonyítva? Mik a buktatók?2023. ápr. 7. 17:40
11/12 anonim válasza:
A többieknek teljesen igazuk van, menj orvosira. Egy nagyon kedves ismerősöm jogász (azaz elvégzett már egy szakot, hozzá volt szokva a rendszeres tanuláshoz, és volt önfegyelme). Másoddiplomaként kezdett neki a mentőtisztinek, de pár szemeszter után abbahagyta. Egy dolog volt az anyag mennyisége, a másik, hogy sok esetben igazságtalannak tartotta a számonkéréseket. Ha a mentőtisztivel megbirkózol, akkor az orvosival is. Nyilván hosszabb a képzés, és nem a legkönnyebb, de meg lehet csinálni (én is megcsináltam, és most mentőorvos vagyok). Több kompetenciád lesz, nagyobb mozgástered, és nem utolsó sorban jobb fizetésed. Ha pedig idősebb korodban nehezebbé válik az éjszakázás, vagy azt mondod, hogy elég volt a sürgiből (még ha ez most meg sem fordul a fejedben), lesz lehetőséged egy második szakvizsgát csinálni és váltani.
12/12 anonim válasza:
Szia! Én Pécsre jártam, éppen az államvizsgánál tarok. Nehéznek nehéz, és nem csak a tanulás része, mentálisan. Bizonyos tantárgyak (pl.: anatómia, élettan, gyógyszertan, belgyógyászati tantárgyak) könnyebbek mint az orvosin. Viszont kifejezetten a sürgősségi betegellátással kapcsolatos tárgyak ugyan olyan nehezek , ha nem nehezebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!