Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen rövidtávú tanfolyamok...

Milyen rövidtávú tanfolyamok vannak (max olyan 6 hónap), amikkel el lehet helyezkedni külföldön?

Figyelt kérdés

Bolti eladó vagyok, de a fizetés miatt inkább külföldön szeretnék dolgozni, ráadásul ez a munka amúgy sem nagyon tetszik. Viszont ahol néztem (Jobble, Profession. hu) mindenhol kell valami szakma és ezekben a szakmában pár éves tapasztalat is.

Lehet amúgy könnyebben külföldi munkát találni, mint ezek az oldalak?

2023. márc. 30. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Semmilyen. Szinte kizárt hogy egy ilyen gyorstalpaló tanfolyamot csak úgy elfogadnak hivatalos szakképesítésnek egy másik országban.
2023. márc. 30. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban nyelvtudás kéne.
2023. márc. 30. 12:05
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Ha meg is csinálsz valami gyorstalpalót atól még csak papírod lesz, viszont nagyon nem fogadják el főleg külföldön, de a komolyabb cégek itthon sem szeretik. Ha 2 év szakmai tapasztalatot feltudsz mutatni mellette akkor már többre mész, bár az sem az igazi de többre mész vele egész biztosan. Na meg persze a megfelelő nyevltudás is szükséges legalább középszinten.
2023. márc. 30. 12:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Idősgondozó okj-t fel év alatt csináltam meg tavaly és elfogadjak Ausztriában, Németországban.
2023. márc. 31. 10:33
 5/8 A kérdező kommentje:

"Idősgondozó okj-t fel év alatt csináltam meg tavaly és elfogadjak Ausztriában, Németországban."

Ez mostanában volt vagy pár éve? Kellett hozzá érettségi is?

2023. márc. 31. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez tavaly volt, azóta megszűnt az OKJ, de biztosan van helyette hasonló.

8 általános kellett hozzá.

2023. ápr. 1. 21:57
 7/8 A kérdező kommentje:

"Ez tavaly volt, azóta megszűnt az OKJ, de biztosan van helyette hasonló.

8 általános kellett hozzá."

Köszönöm a választ. Pont nekem is van két nagynéném, akik mind ketten idősgondozók, az egyik egy mukkot sem tud németül. Meg van olyan ismerősöm is, aki tanfolyam nélkül lett ápoló kint. A környékem sok nő kimegy ápolni, a legtöbb ráadásul 40 fölötti. Szerintem jó ha az embernek van ismeretsége is.

2023. ápr. 2. 07:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Ilyeneket külföldön kell keresgélni, nem itt.
2023. ápr. 10. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!