Tanárok, miért van ez ??
Miért van az, hogy ha egy gyerek rossz jegyet/ beírást kap a tanártól, akkor rögtön ír a szülő, magyarázatot kér, vagy neadjisten meg is jelenik másnap reggel az iskolában, és próbalja a gyereket áldozatnak beállítani...
Miért?
Nálam ez a jelenség volt az egyik legjelentősebb ok, ami miatt otthagytam tanítást. Az okait most nem akarom elemezgetni, a lényeg az, hogy a legtöbb szülőnek fogalma sincs a gyereknevelésről, illetve arról sem, hogy mi ebben az egész folyamatban az ő és a tanár szerepe...
Engem nem érdekeltek egyébként a szülők, objektíven osztályoztam, a rossz jegyet beírtam, a szülők pampogásával nem törődtem. Miután kitapasztaltam, hogy melyik jön be csak a pampogás öröme miatt, onnantól kezdve meg sem álltam, ha láttam, hogy vár a folyosón, szóba sem álltam az ilyen barmokkal.
Akkor telt be nálam a pohár, amikor ezek látták, hogy semmire nem mennek velem, és az iskola vezetéséhez mentek be rinyálni, az iskola vezetése pedig kritikátlanul ellenem fordult (mert a szülő nem tévedhet, engedjen a tanár, hiszen nem mindegy, milyen gyerekszámot jelentenek le év végén...). Ekkor mondtam azt, hogy oké, ha nincs szükség a munkámra, akkor rohadjon meg a rendszer úgy, ahogy van.
Ha te nem mersz rossz jegyet adni, akkor gratulálok, pont erre a minőségre van szükség. Igazodj másokhoz, nehogy véletlenül te diktáld az iskolai oktatás-nevelés folyamatában a szabályokat, gratulálok (ugyanúgy rühellem az ilyen tanárokat is, mint a szülőket, mert az ilyen tanárok miatt is tartunk ott, ahol...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!