Töri tanárok! Általános iskolában mennyire tanítjátok részletesen a történelmet?
5-8.osztályra gondolok. Úgy gondolom a rengeteg évszámot nem érdemes "lenyomni" a torkukon, mert valószínű elfelejtik, és nem lesz élvezhető. Közép iskolában az elejétől veszik újra a történelmet.
Mennyire mentek bele a részletekbe?
Én ugyan nem vagyok tanár, de van 2 általános iskolás gyerekem. A Mozaik tankönyvet veszik, szerintem elég gyerekbarát.
Évszámok vannak, leckénként 1-2, nem túl sok. Emlékszem nekem gimiben pl. tudni kellett az összes Árpád-házi király uralkodásának évszámát, itt egy-kettőt. Egyébként a tanárok jönnek-mennek, de dolgozatban általában azokat szokták kérdezni, ami a tankönyvben feketével ki van emelve. Fejezetenként max. 10 db évszám.
Ennek ellenére azt látom, hogy a gyerekeknek ez nagyon nehéz. Töriből van a legrosszabb osztályátlag. Nem is értem, mese az egész. Talán azért van, mert a mostani gyerekek már nem olvasnak.
Mozaikos fent van neten :) onnan magadnak online megtudod venni, aztán írsz belőle összefüggő vázlatot a gyerekeknek, amiből tudnak tanulni.
Én OFI-t gyűlölöm. Egy lecke 7-8 oldal. Idén nem voltam hajlandó ki sem nyitni.
Évszámokat én is csak fontosabbakat mondom el nekik, különben nem lenne élvezhető. A lényeg, hogy megszeressék a tantárgyat....de évszámok tömkelegével ellenkező dolgot érek el. 5-es és 7-es osztályról van szó.
Majd középsuliban mélyebben bele mennek.
"Mozaikos fent van neten :) onnan magadnak online megtudod venni, aztán írsz belőle összefüggő vázlatot a gyerekeknek, amiből tudnak tanulni."
Persze, nyilván én magam használom, meg nem csak azt, hanem régebbi normális könyveket is, az óráim összeállításához.
Arra céloztam csak, hogy a gyerekeknek nem kell nálam könyvből tanulniuk, meg hozniuk sem kell órára az OFI-s csodát, mert minek cipeljék, ha úgysem használjuk.
Mindent kibővített verzióban.
Kell az évszám és az elhelyezkedés.
Anélkül semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!