Tanárok, miért van ez ??
Miért van az, hogy ha egy gyerek rossz jegyet/ beírást kap a tanártól, akkor rögtön ír a szülő, magyarázatot kér, vagy neadjisten meg is jelenik másnap reggel az iskolában, és próbalja a gyereket áldozatnak beállítani...
Miért?
Azért, mert szülő, és bolondul a gyerekéért.
Sok olyan tanár van, aki amikor szülő, ...
3-as
Nálunk is így van, de ma reggel ott várt az iskolában.
Már ott tartok, hogy inkább nem adok semmi negatívat, és megkímélem az idegrendszerem az olyan szülőktől akik szeretik a gyermeküket áldozati szerepben feltüntetni.
Mert 3 opciója van a rossz jegy megmagyarázására:
- ő ront el valamit
- a gyerek rontott el valamit
- te rontottál el valamit
Attól függően hogy milyen szakos vagy, könnyen tudod cáfolni az utolsót a szülőknek (lehet azért mert matekos voltam, de a sinus tételt hamarabb ledugom egy szülő torkán mint a stílushibákat).
Ha nagyon okoskodnak akkor rakd eléjük a gyerekük dolgozatát, és ha ennyire szakértők, mutassanak rá arra, amit másképp pontoztak volna, vagy fogadtak volna el.
Ha nagyon kitartóak, és "rosszul állítottad össze a dolgozatot" akkor kérd meg hogy állítsák össze ők, úgy ahogy szerintük fair. Ahányszor a válasz "nem tudom" vagy valami blőd hülyeség, mondhatod "vagy csak az a baj hogy Bubuka nem olyan okos, mint amikor 3 évesen nem ette meg a gyurmát?". Aláírom, energiaigényes, de egy idő után nem fognak többet panaszkodni, senki se szereti ha kiderül róla hogy idióta.
Nézd, ha téged ez frusztrál, akkor ne adj hármasnál rosszabb jegyet. Csupa hármassal úgysem jut senki sehová, a te életed, idegrendszered meg fontosabb. Akkor adj csak rosszabbat, ha tényleg 0 valaki.
De amúgy meg azoknál a gyerekeknél, akiknél a szülő hajlamos bejönni, fotózd le a dolgozatát. Ott simán 5 percben összefoglalhatod, hogy mire miért nem kapott pontot, és ez egyébként itt meg ott hangzott el az órán/tankönyvben. Ne izgasd fel magadat. Ne hagyd, hogy hatalmaskodjanak feletted.
A legutóbbi ( tegnapi ) eset egy szaktanári beírás miatt lett. A beírásban megindokoltam, hogy miért kapja. Erre reggel az iskolában várt. Szerinte hibáztam, az ő gyereke otthon nem olyan, nem hagyja ennyiben, megy az igazgatóhoz stb.
(A gyerek az órámon folyamatosan beszélgetett, sokadig rászólasom után kapta a beírást. Visszafeleselt, képembe röhögött. Ez az ami feltette az i-re a pontot.)
Az ilyen szülők azt gondolják, hogy ők a világ közepe, mindig nekik van igazuk, ők tökéletesek. Tapasztalataim alapján sajnos nem lehet velük mit kezdeni.
Én egy ilyen után iskolát váltott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!