Miért kötelező a tesi egyetemen?
kedves kérdező!
úgy vélem a hozzászólásaid alapján hogy sugárzik belőled az irigység és a negatív kisugárzás. el lehet menni valódi egyetemi képzésre és Ön is kereshet sok pénzt de azért tenni is kell. sajnálom hogy a gyermekeimet ilyen negatív életfelfogású emberek fogják tanítani akiket csak a pénz érdekel nem a hivatástudat miatt végzik a munkájukat
Szerintem is értelmetlen kötelezővé tenni. Egyrészt egy felnőtt ember tényleg el tudja dönteni, milyen életmódot szeretne élni és ha azt is választja, hogy ő saját maga szeretne sportolni ezért pl. heti 4-5-6 alkalommal eljár futni/úszni/biciklizni/edzőterembe stb. akkor is mindegy, mert nem tudja leigazolni, mert nem versenysport/nem egyesületnél van. Másrészt a kb. 20 000 fős egyetemen, ahová járok nagyjából 1300 férőhely van tesikre és ebbe most beleszámoltam az orvosi/versenysportolói/egyéb felmentéseket és karspecifikus tesiket is. A maradék helyekért verseng mindenki más. És ha valakinek épp 2 éve van 2 tesit felvenni, különben utána nem folytathatja a képzést (az én szakomon így van) és nem kerül be első évében egyikre sem, mi garantálja, hogy másodikban be fog? Tesi miatt csúszni éveket pedig mintha nem lenne fair.
Úgyhogy ha időpazarlásnak épp nem is tartom, sok értelmét nem látom.
Szerintem egy felnőtt ember el tudja dönteni hogy szeretne -e sportolni vagy sem. Ha nem szeretne akkor akkor sem fog ha a tesi kötelező.
Én szeretek sportolni, járok futni, edzőterembe, túrázni de az egyetemit ki nem álhattam. A legtöbbnek az időpontja nagyon rossz helyen volt és a jobb helyekre alig lehetett bejutni. Arról nem beszélve hogy ahol az egyetemi tesi órák voltak az kb a város másik oldala volt.
“ Az időpazarlást úgy értettem, hogy a tanulástól vesz el időt, a rengeteg más óráról kapott házi, előadások, stb. elkészítésétől”
Hagyjuk a mesét! 😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!