Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kötelező a tesi egyetemen?

Miért kötelező a tesi egyetemen?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért kötelező akárhány félévben tesit felvenni az egyetemi képzés teljesítéséhez. Most épp vegyük a tanári szakot, ott 3 félév. Miért kell ez? Mert véleményem szerint időpazarlás, és a felnőtt emberek már el tudják dönteni, mire van szükségük.

2023. jan. 28. 16:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
1%

kedves kérdező!

úgy vélem a hozzászólásaid alapján hogy sugárzik belőled az irigység és a negatív kisugárzás. el lehet menni valódi egyetemi képzésre és Ön is kereshet sok pénzt de azért tenni is kell. sajnálom hogy a gyermekeimet ilyen negatív életfelfogású emberek fogják tanítani akiket csak a pénz érdekel nem a hivatástudat miatt végzik a munkájukat

2023. jan. 29. 01:58
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Most a mérnök-bölcsész ellentétet félretéve... Én nagyon egyet értek veled kérdező. A tesire egyetemen már nagyon nem kéne kötelezni. 21 évesen már el tudom döntenni magam is, hogy milyen életmódot kívánok folytatni. Hozzáteszem már a gimiben is nonszensznek tartottam hogy tesiből heti 5, kémiából pedig csak heti 2 óra volt kötelező (az is csak 9-10.-ben!).
2023. jan. 29. 08:55
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is értelmetlen kötelezővé tenni. Egyrészt egy felnőtt ember tényleg el tudja dönteni, milyen életmódot szeretne élni és ha azt is választja, hogy ő saját maga szeretne sportolni ezért pl. heti 4-5-6 alkalommal eljár futni/úszni/biciklizni/edzőterembe stb. akkor is mindegy, mert nem tudja leigazolni, mert nem versenysport/nem egyesületnél van. Másrészt a kb. 20 000 fős egyetemen, ahová járok nagyjából 1300 férőhely van tesikre és ebbe most beleszámoltam az orvosi/versenysportolói/egyéb felmentéseket és karspecifikus tesiket is. A maradék helyekért verseng mindenki más. És ha valakinek épp 2 éve van 2 tesit felvenni, különben utána nem folytathatja a képzést (az én szakomon így van) és nem kerül be első évében egyikre sem, mi garantálja, hogy másodikban be fog? Tesi miatt csúszni éveket pedig mintha nem lenne fair.

Úgyhogy ha időpazarlásnak épp nem is tartom, sok értelmét nem látom.

2023. jan. 29. 13:46
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Befektetőcsávó, neked nagyon erős komplexusaid lehetnek, ha itt bizonygatod névtelen embereknek a gyakorin, hogy mit csinálsz és ezzel mennyit keresel. Tök jó, örülünk csak amúgy ki a fsz kérdezte? :D Kereshetsz akármennyit, fejleszthetsz akármit, ülhetsz akármilyen autóba akkor is ugyanaz a senki vagy, mint voltál és leszel a jövőben is. :P
2023. jan. 30. 19:38
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy felnőtt ember el tudja dönteni hogy szeretne -e sportolni vagy sem. Ha nem szeretne akkor akkor sem fog ha a tesi kötelező.

Én szeretek sportolni, járok futni, edzőterembe, túrázni de az egyetemit ki nem álhattam. A legtöbbnek az időpontja nagyon rossz helyen volt és a jobb helyekre alig lehetett bejutni. Arról nem beszélve hogy ahol az egyetemi tesi órák voltak az kb a város másik oldala volt.

2023. jan. 30. 21:05
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Hogy állóképes legyél és jobban fogjon az agyacskád. A kötelező előadások is a terhedre vannak?
2023. júl. 26. 11:59
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

“ Az időpazarlást úgy értettem, hogy a tanulástól vesz el időt, a rengeteg más óráról kapott házi, előadások, stb. elkészítésétől”

Hagyjuk a mesét! 😂😂😂

2023. júl. 26. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!