Egyetemen pszichológia szakra kötelező a biológia érettségi?
Itt van, hogy miből kell választani a KRE esetében.
Nem kötelező, én például töriből érettségiztem, a bioszt nagyon elhanyagoltam egész gimiben. Utólag látom, hogy nagy hiba volt, csak a faktválasztáskor még nem voltam biztos a pszichológia szakban, ezért a magyart és a törit tanultam magasabb óraszámban. Ha újra csinálnám, biztos, hogy bioszfaktra mennék. Én Pázmányos vagyok, nálunk nagyon kemény a biosz, az első három félévben végig van, nem tudom, máshol hogy megy ez, de nekünk nagyon nehezek az anat vizsgák, rengeteget kell tanulni. Legalábbis így, hogy nagyjából 0 biológia ismeretekkel kezdtem neki a dolgoknak az egyetemen.
Ha még faktválasztás előtt állsz esetleg, azt tanácsolom, menj bioszra, akkor is, ha végül nem érettségizel belőle, és tényleg próbáld meg a lehető legtöbb tudást magadra szedni. Később hálás leszel érte magadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!