Kihez fordulhat egy általános iskolás (felsőtagozat) szülője, ha az új osztályfőnök 'lenyomja' a gyermekét... és az igazgató is a tanár 'mellett áll'?
legalábbis a szülő előtt az igazgató nem marasztalja el az osztályfőnököt...
Több tantárgyat is tanít az osztályfőnök így nagyon megkeseríti a gyermek életét... Már sírással küszködve megy iskolába is eleve.
A korábbi osztályfőnökkel semmi problémája nem volt, és a többi tanárral sincs.
Beszélt az édesanya a tanárnővel is - sőt, úgy is, hogy hármasban (az igazgatónő, az osztályfőnöknő és az édesanya) - az édesanya szerint az igazgatónő csak nevetgélt...vagy afféle komolytalan magatartást tanúsított.
Az édesanya szerint mások is panaszkodnak az osztályfőnöknőre - csak nem 'hivatalos' helyen, hanem csak úgy 'szűk körben' Az osztályfőnöknőnek 2 év van hátra a nyugdíjig.
Azt is jó lenne tudni, hogy ki a 'felsőbb szerve' egy (falusi) általános iskolának (?)
Nagyon köszönöm a választ!
Természetesen a szülőkre hagyom az intézkedést, én csak azért próbálok segíteni, mert az édesanya (akivel én kapcsolatban vagyok) teljesen tanácstalan (bár említette ő is a másik iskolába való át menést... Bár azt sem tudta hogyan kezdjen hozzá, ha esetleg ezt választja.
Én magam is úgy gondolom ahogy Te leírod, ebből valószínűleg iskolaváltás lesz.
Nagyon köszönöm még egyszer is!
Mi hasonló cipőben vagyunk. Annyi, hogy az én fiam adhd-s, és tudom, hogy vannak dolgai. Az alsós tanítónő nagy szeretettel és türelemmel állt hozzá, de most felsőben vannak problémák. Voltam többször az ofőnél, és látom, hogy milyen a hozzáállása. Amikor írtam neki, hogy nem működik a Kréta, visszaírt, hogy a gyereknek nincs a tolltartóban zöld toll. Általában így viselkedik, bármit írok, egyből rámzúdítja, hogy milyen panaszai vannak a gyerekre, mintha meg sem hallaná, amit mondok. 2 éve van neki is a nyugdíjig, és a fiam mondja, hogy egész nap ordibál velük.
Én annyit tudok tenni, hogy minden nap elmondom a gyereknek, hogy szeretem, és a tanárnak nem vele van baja, hanem úgy általában az egész helyzettel. Próbálja meg nem a szívére venni. Tudom, hogy ez nehéz. A dirihez nem megyek, teljesen biztos vagyok benne, hogy nem érne semmit. Mivel a gyerek sem szent, bőven van mivel védekeznie a tanárnak, és amekkora hiány van, a diri nem kockáztatná, hogy megsértődik és felmond.
Az iskolaváltást én is felvetettem a gyereknek, de ő nem akarja. Akkor meg nem erőltetem.
Amúgy annak az a módja, hogy megkeresed az adott iskola igazgatóját, és elmondod neki, hogy szeretnéd, ha átvennék a gyereket. Valószínűleg kell írni egy írásbeli kérvényt is, amire válaszolnak. Ezzel a papírral kell menni a mostani suliba. Ők lefénymásolják a gyereknek a mostani jegyeit, kiadják a papírjait, és azt kell átvinni a másik suliba.
Legalábbis mi 5 éve váltottunk sulit a másik gyerekemmel, akkor így volt, most nem tudom pontosan. De a fogadó iskolában el tudják mondani. Mivel az enyém sni-s, lehet, hogy nem papíros gyereknél másképp van.
Nagyon köszönöm! Már megírtam A szülőnek az iskola váltási javaslatot hogy keressen fel egy másik iskolát és kérje meg az igazgatót hogy fogadják át a gyereket
Sajnos az igazgató nem tud megoldani semmit a mostani iskolában... Ugyanúgy ahogy önöknél sem tud és gondolom úgy általában sehol sem. Ő ilyesmiért nem fog fegyelmit adni a tanárnak, kényszerhelyzetben van ő is, nehogy felmondjon a tanár. Sajnos sok területen van ez így Magyarországon.
Felmond a tanár? Hová megy dolgozni?
Pénztarosnak, ott dolgozni is kell nem csak csesztetni a gyerekeket.
Nem mondanak ezek fel, nem dolgoznak kb. semmit az iskolában, ott a rengeteg szünet is. Más munkahelyen nem tudná kiélni a lelki betegségét.
Az igazgatóval kell szembe menni, elmondani, h az nem normális, h fél, h felmond a tanár és ezért tönkreteheti a gyereket.
Iskola szoc. munkás mindenhol van, azzal is lehet beszélni.
Pontokba normálisan összeszedni a sérelmeket és írásban átadni az igazgatónak és hozzátenni, h köteles eljárni, ott az írásos bejelentés.
Iskolai szoc. munkásnak megmondani, h csináljon békéltető ülést, gyerek és tanár és külön gyerek tanár szülők.
Tanárral beszélni, nem egyszer, hanem minden héten.
Szülői értekezleten nyilvánosan felhozni.
Nem kell beszari prolinak lenni akkor se ha falusiak vagytok.
16-os részben igazad van.
A mostani hisztit, hogy felmondanak, én is hülyeségnek tartom. Most keresek állást, és döbbenek, hogy diplomával, nyelvtudással nettó 300-at akarnak adni a legtöbb helyen. Ennyit egy tanár is keres. Pedig mondogatják, hogy felmondanak, holnap találnak másik munkahelyet, kétszer ennyiért. Hát, azt megnézném.
Ezzel együtt is sajnos valós a probléma, mert nagyon kevés a tanár manapság. Nálunk nagyon sok tanár ment el, mert a dirivel nem jöttek ki jól, és bizony nem nagyon jön más helyettük. De leginkább átmentek másik iskolába. A fizetés máshol is ugyanannyi, de van ahol az igazgató másképp viselkedik.
Szociális munkással beszéltem, az iskolába nem volt hajlandó bejönni, csak a szülőket képes csesztetni. Sokat nem segít.
Szülőin meg minden szülő hallgat, mint a sz.. a gazban, mert féltik a saját gyereküket. Ilyen ez az ország, nézd meg, minden szinten bármit meg lehet tenni az emberekkel.
Szóval én azt javaslom, hogy iskolaváltás, ha nagyon tarthatatlan a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!