Nem lett meg egy kötelező tárgyam, származik belőle valamilyen hátrányom?
Kétszer voltam vizsgázni és megbuktam, harmadjára már nem megyek el. Nem a vizsgáim lettek vészesen rosszak, hanem az évközi zh-im, és emiatt nagyon sok pontot kellett volna már elérnem a vizsgán, hogy átmenjek. Ezért is nem megyek el harmadjára, mert ha újra felveszem a következő meghirdetett félévben, akkor a zhkat is ujrairhatom.
Származik ebből valamilyen hátrányom? Így az átlagom olyan lesz, mintha fel se vettem volna ezt a tárgyat?
Nem egészen.
Végre fény derült mindenre. :D
Bár ez elég egyetem függő, de a legtöbb helyen így van:
Tanulmányi ösztöndíjhoz korrigált kreditindexel számolnak.
Állami finanszírozási formán maradáshoz maradáshoz (amit nálunk Corvinus ösztöndíjnak hívnak) kreditekkel súlyozott tanulmányi átlag, és 2 félév alatt legalább 46 teljesített kredit szükséges.
Na akit érdekel a story vége ugye újra felvettem a tárgyat ebben a félévben és még decemberben simán levizsgáztam 4esre szóval tényleg felesleges volt anno annyit szorongani miatta. Azóta is meglett minden tárgyam, hármasnál rosszabb jegyem nem is volt.
Szóval ha ezt olvassa egy elsőéves, gondoltam leírom, hogy tudja, hogy egy bukás miatt még nem érdemes feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!